Cum iti mai poti salva cariera dupa o demisie impulsiva

Joi, 23 Septembrie 2010, ora 13:50
2796 citiri
Cum iti mai poti salva cariera dupa o demisie impulsiva

Disputele cu sefii sau cu unii colegi te pot determina sa reactionezi impulsiv si sa faci unele greseli care iti pot afecta intreaga cariera, transformandu-te in propriul tau inamic. Cand ai astfel de reactii, incearca sa le controlezi, in caz contrar s-ar putea sa regreti ca ti-ai dat demisia atunci cand este prea tarziu sa mai faci ceva, sustin expertii in HR citati de Monster.com.

Cand parasesti jobul si compania pentru care ai muncit atat de mult, incalci cateva reguli de baza.

In primul rand, te lasi coplesit de emotiile momentului si nu ai capacitatea de a privi problema in ansamblul ei.

In al doilea rand, plecarea ta a va da peste cap socotelile companiei si il va dezamagi pe seful tau, care te va vedea ca pe un angajat incapatanat si iresponsabil.

In al treilea rand, cu cat trece mai mult timp de la conflict, cu atat mai tare se inrautateste situatia intre tine si companie.

Este o probabilitate foarte mare sa nu iti mai gasesti un job pe placul tau si sa te intorci la compania din care ai plecat, in speranta de a gasi intelegerea managerilor, sustin specialistii.

Daca totusi ai facut greseala de a-ti da demisia sub impulsul momentului, inseamna ca ai ajuns intr-o etapa in care trebuie sa ii schimbi perspectiva sefului tau, astfel incat sa nu arunce la gunoi CV-ul tau, atunci cand il primeste.

Sunt putine sanse sa fii primit pe vechiul post, insa poti incerca sa stai de vorba cu seful tau pentru a indrepta lucrurile si pentru a te asigura ca acel conflict nu va avea un impact asupra sanselor de a-ti gasi un nou job.

Cel mai bine este sa il inviti sa luati pranzul impreuna, iar pentru simplul fapt ca va cunoasteti de catva timp, poti spera ca va accepta invitatia.

Pregateste-ti discursul din timp si cu atentie.

Acum este momentul sa iti ceri scuze daca l-ai abandonat in mijlocul unui proiect important si sa recunosti ca ai exagerat , dar ca iti regreti actiunile.

Daca seful iti spune lucruri care te deranjeaza, nu este cazul sa te certi cu el, ci sa asculti si sa repeti faptul ca regreti neintelegerea creata.

In continuare ii poti spune ca ai nevoie de referinta lui pentru CV.

Adu-i aminte cat succes ai obtinut pentru compania sa si incearca sa faci apel la simtul sau umanitar necesar pentru a aprecia pe cineva cu care a lucrat atata timp.

Directia in care se indreapta conversatia iti va oferi indicii despre sansele de a-ti folosi fostul sef ca persoana care sa dea referinte pentru tine.

Daca seful tau refuza sa dea referinte, apeleaza la alti manageri cu care ai lucrat in cadrul companiei, iar data viitoare cand esti tentat sa te lasi condus de emotii incearca sa iei o pauza de 15 minute in care sa te calmezi, si abia apoi sa continui discutia.

#cariera, # job, # demisie, # sef , #stiri Impact