Cum poti evita confruntarea orgoliilor, la birou

Miercuri, 17 Noiembrie 2010, ora 11:29
2508 citiri
Cum poti evita confruntarea orgoliilor, la birou

Diferite remarci, gesturi sau greseli subtile care au loc intre colegii de birou pot avea un impact major asupra productivitatii, moralului si relatiilor la locul de munca. Toate aceste nedreptati minore se petrec de cele mai multe ori fara intentie, de aceea trebuie sa fii mereu atent la fiecare actiune a ta, te sfatuiesc expertii in HR citati de Monster.com. 

Iata cateva dintre cele mai des intalnite nedreptati minore si cum poti sa le eviti.

Excluderea cuiva din grup

Sa organizezi o iesire informala cu echipa si sa presupui ca un anumit coleg n-ar fi interesat de iesire si implicit, sa nu te deranjezi sa il inviti, reprezinta o alegere total gresita, spun expertii.

Chiar daca ai dubii, lasa-l pe el sa decida daca vrea sa iasa cu voi sau nu.

Reprimarea dreptului de a alege ar putea sa il determine sa se simta exclus din grup si va lasa impresa ca opiniile sale nu au valoare pentru grup.

Nerespectarea “drepturilor de proprietate” asupra unei idei

Orice om considera ca nu este apreciat atunci cand aduce o idee buna care este prezentata drept rodul muncii in grup si nu va mai depune eforturi sa aduca idei bune, pe viitor.

Fii atent la contributia fiecaruia si invata sa recunosti in fata tuturor meritele, atunci cand este cazul.

Intreruperea cuiva in timpul vorbirii

Se intampla sa presupui uneori care este ideea imediat urmatoare pe care un coleg vrea sa o spuna si multi obisnuiesc sa intervina inainte ca interlocutorul sa termine propozitia.

Nu uita ca unii oameni au nevoie de mai multe explicatii pentru a prinde ideea principala, de aceea cel mai bine este sa rezisti tentatiei, potrivit expertilor.

Daca nu le oferi colegilor timpul necesar pentru a-si exprima gandurile, devii nerespectuos si risti sa pierzi chiar tu o idee foarte buna.

Neacordarea atentiei totale

Este dezamagitor si neplacut sa pierzi toata atentia cuiva intr-o conversatie, in fata unui telefon care suna.

Daca te afli intr-o interactiune, amana momentul in care raspunzi la mesaje, e-mail-uri sau telefoane pana la incheierea discutiei, te sfatuiesc specialistii.

Tratarea cu superioritate a colegilor

Alege cu atentie cuvintele si tonul vocii pentru a nu lasa impresia ca te consideri mai inteligent decat ceilalti sau ca realizarea celuilalt nu inseamna mare lucru pentru tine.

Manifestarea evidenta a desconsiderarii

Chiar daca te plictisesti in timpul unei sedinte, evita sa soptesti asta amuzat la urechea colegului, in timp ce un alt coleg isi sustine partea pregatita special pentru sedinta.

Chiar daca cel care vorbeste nu te observa, sunt mari sanse sa fii observat de cineva in jur si astfel vei demonstra ca nu esti capabil sa acorzi respect colegilor.

Pronuntarea gresita a numelor colegilor

Chiar daca numele colegului tau este unul neobisnuit, sa nu inveti sa il pronunti corect demonstreaza lipsa de respect din partea ta.

Cand intalnesti un nume toal nou pentru tine poti intreba persoana in cauza care este pronuntia corecta, o poti repeta si chiar nota intr-o agenda pentru a avea un punct de reper, in cazul in care uiti.

#birou, #coleg, #nedreptati, #orgoliu , #stiri Impact