Cum stii ca managerul tau are nevoie de ajutor

Marti, 30 Decembrie 2008, ora 10:02
2119 citiri
Cum stii ca managerul tau are nevoie de ajutor

Directorii executivi sunt cei care sunt invinovatiti pentru ce se intampla cu companiile, asa ca este simplu sa iti imaginezi ca atunci cand lucrurile o iau la vale, directorul executiv este primul care pleaca din companie. Inversul este insa valabil in majoritatea cazurilor, scrie publicatia Forbes.


Expertii sustin ca in majoritatea cazurilor companiile aleg sa-l ajute pe directorul executiv angajand un outsider pentru a-l asista si sfatui, ca sa scoata la liman compania.


Partea cea mai dificila este insa realizarea faptului ca directorul executiv are nevoie de ajutor. Sunt semne care il dau de gol.


"Hei, eu sunt obisnuit cu cresterea"


Directorul executiv da rezultate doar atunci cand compania creste? In acest caz, se afla in acest moment intr-o situatie nefamiliara, iar slabiciunile lui vor incepe sa se arate.


"Cum te numesti si ce faci aici?"


Oamenii trebuie sa munceasca la proiecte specifice si clar definite, altfel pot devia de la traseul stabilit. Daca sunt directori, este treaba directorului executiv sa le spuna ce au de facut.


Consultantii si consilierii sustin ca, deseori, un director executiv care nu delega si nu spune clar ce are fiecare de facut produce ineficienta si dezordine in conducerea firmei. Lipsa unei directii clare se va propaga pana la cel mai mic angajat.


"Bine ati venit in clubul nehotaratilor"


Este important ca directorul executiv sa faca strategii si inovatii pentru a distanta compania de rivalii sai. Este insa foarte important sa nu devina mult prea ambitios. Prea des, directorii executivi prezinta planuri noi si ambitioase inainte de a le termina de implementat pe cele stabilite anterior.


"Feriti-va!"


Profitul a scazut? Taiem din costuri. Cererea scade? Producem mai putin si taiem din preturi. Managerii si directorii de la toate nivelele, care raspund in fata directorului executiv, reactioneaza in loc sa conduca.


Cel care trebuie sa conduca este directorul executiv. Nu-i poti cere directorului executiv sa ghiceasca, insa ii poti cere sa aiba un plan pentru viitorul companiei. Cei care vor supravietui prezentei crize probabil aveau deja un plan pentru a atenua impactul unei posibile crize.


"Ionescu, pofteste la mine in birou. Ionescu? Ionescu!!!"


Cu cateva luni in urma, majoritatea companiilor aveau un numar mare de directori, directorasi, sefi si angajati. Intre timp, majoritatea au plecat sau au fost dati afara, asa ca directorul executiv a ramas fara oameni pe care sa conteze cand vine vorba de a pune la treaba.


Directorul executiv va fi irascibil, instabil si foarte usor de scos din minti. O astfel de atitudine va distruge echipa si totodata afacerea. Directorule xecutiv trebuie pastrat in functie pentru ca isi face bine treaba, insa este limpede ca are nevoie de ajutor.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...