Curs valutar: euro, maxim al ultimelor doua luni fata de dolar

Marti, 13 Iulie 2010, ora 23:55
1418 citiri
Curs valutar: euro, maxim al ultimelor doua luni fata de dolar

Euro a urcat, marti, la cel mai ridicat nivel din ultimele doua luni fata de dolar, dupa ce succesul unei emisiuni de titluri de Trezorerie a Greciei a atenuat temerile legate de criza datoriilor suverane din Europa, dar si impactul retrogradarii ratingului Portugaliei de catre agentia Moody's, informeaza Mediafax. 

In plus, rezultatele bune raportate de companii americane importante au alimentat interesul investitorilor pentru plasamentele mai riscante. Dolarul a fost afectat pe de alta parte de majorarea surprinzatoare a deficitului comercial al Statelor Unite, in luna mai.

Euro a atins un maxim al sedintei de 1,2739 dolari pe unitate, ulterior fiind tranzactionat in crestere cu 1,1%, la 1,2724 dolari pe unitate.

Initial, euro a coborat la 1,2522 dolari pe unitate, la cel mai redus nivel din ultima saptamana, dupa ce Moody's a anuntat ca a retrogradat ratingul Portugaliei cu doua trepte, la nivelul "A1".

Moneda unica europeana si-a revenit dupa ce Grecia a vandut titluri de Trezorerie pe termen de sase luni, in valoare de 1,625 miliarde euro, cu o dobanda sub asteptari. 

#curs valutar, #euro, #dolar , #stiri Impact