Desi inglodat in datorii, grupul Dubai World va inaugura o mega-investitie in Las Vegas

Marti, 01 Decembrie 2009, ora 12:45
1419 citiri
Desi inglodat in datorii, grupul Dubai World va inaugura o mega-investitie in Las Vegas

O investitie cheie a grupului Dubai World, ale carui datorii au agitat in ultima vreme lumea financiara, va fi inaugurata in aceasta saptamana in Las Vegas, potrivit AFP, precizeaza NewsIn.

Este vorba de un nou complex imobiliar de dimensiuni faraonice, in valoare 8,5 miliarde dolari, la care grupul Dubai World a contribuit cu 4 miliarde dolari.

Orasul Las Vegas, obisnuit cu proiecte colosale si superlative de toate felurile, isi confirma reputatia de oras al tuturor exceselor, odata cu inaugurarea noului CityCenter, cu un 1,5 km patrati de hoteluri, blocuri, cazino si centru comercial. CityCenter se intinde pe aproape 30 de hectare in centrul orasului, unde sunt concentrale cele mai mari hoteluri-cazino din Las Vegas.

MGM Mirage, promotorul proiectului imobiliar - cel mai scump din istoria SUA pentru un antreprenor privat - nu a putut asigura singur finantarea pentru acest proiect urias si a cerut participarea holdingului public arab. Problemele intampinate de Dubai World nu ar trebui sa aiba niciun impact asupra acestui complex luxos, care va fi inaugurat oficial pe 16 decembrie.

"Impactul este nul pentru CityCenter sau MGM Mirage, deoarece bugetul proiectului este complet si conducerea MGM Mirage a negociat foarte bine acordul cu Dubai World si s-a protejat dinainte", a declarat pentru AFP, analistul Union Gaming Group, Rich Moriarty.

Nimic nu ar trebui sa impiedice Las Vegas-ul sa adauge Aria pe lista hotelurilor-cazino, cu cele peste 4.000 de camere, trei noua hoteluri clasice - fara mese de joc sau masini pentru jocuri - si un nou centru comercial de lux.

Originalitatea acestui nou proiect nu tine doar de partea sa turistica, ci si de cladirile de locuinte, care incearca sa recreeze in zona de jocuri din Las Vegas un habitat rezidential.

"Cred ca este un proiect diferit. Nu este un complex turistic plasat in mijlocul unei parcari. Nu este o cladire izolata", a declarat patronul MGM Mirage, Jim Murren.

Astfel, peste 2.400 de apartamente au fost puse in vanzare in cladiri separate, dar si in hoteluri, la anumite etaje. Pana in prezent doar jumatate au fost vandute, fapt ce reflecta criza imobiliara care a lovit Statele Unite si care nu scuteste nici Las Vegasul.

MGM Mirage a fost nevoit sa scada preturile cu 30%, dar tot trebuie achitate 350.000 dolari pentru un apartament sau un milion de dolari pentru un apartament la ultimul etaj al hotelului Mandarin Oriental. Complexul a fost creat de arhitecti de renume, printre care Rafael Vinoly, Daniel Libeskind, Cesar Pelli, Norman Foster, si adaposteste opere de ar de 40 milioane dolari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#datorii, #dubai, #investiti, #world , #stiri Impact