Durerile de spate, o problema pentru aproape jumatate din angajatii romani

Marti, 10 Mai 2011, ora 14:17
1633 citiri
Durerile de spate, o problema pentru aproape jumatate din angajatii romani

Circa 42 la suta dintre angajatii romani acuza anual dureri de spate ca urmare a conditiilor de munca, procent ce situeaza Romania pe primele locuri intre tarile europene, se arata intr-un raport realizat de Organizatia Work Foundation din Marea Britanie, citat de NewsIn.

In acelasi raport se precizeaza ca aproximativ 30 la suta dintre angajatii romani acuza, din acelasi motiv, dureri musculare la nivelul gatului, umerilor si membrelor superioare.

Potrivit datelor publicat in raport, 143.000 dintre romani sufera de artrita reumatoida, boala ale carei costuri anuale sunt estimate la circa 619 milioane euro.

"Medicii, angajatorii, angajatii si guvernul ar trebui sa se concentreze pentru a imbunatati conditiile de la locul de munca pentru angajatii cu afectiunile musculo-scheletice.

In plus, interventia terapeutica precoce este esentiala", spune prof. dr. Adrian Streinu Cercel, secretar de stat in ministerul Sanatatii.

Afectiunile musculo-scheletice (AMS) reprezinta un termen generic ce acopera peste 200 de afectiuni care ataca muschii, articulatiile, tendoanele, ligamentele, nervii periferici si vasele de sange secundare, provocand dureri si disfunctii functionale.

Organizatia Work Foundation din Marea Britanie a realizat in ultimii trei ani o serie de rapoarte cu privire la impactul afectiunilor musculo-scheletale asupra fortei de munca din 26 de tari europene, printre care si Romania. 

#angajati, #conditii de munca, #dureri de spate, #loc de munca , #stiri Impact