Eurelectric: Criza va avea un impact negativ asupra investitiilor in sectorul energetic european

Joi, 05 Februarie 2009, ora 15:30
1815 citiri
Eurelectric: Criza va avea un impact negativ asupra investitiilor in sectorul energetic european

Criza economica va avea un impact negativ asupra investitiilor in noi unitati de productie a energiei si in extinderea liniilor de transport a energiei in toata Europa, a declarat, astazi, secretarul general al asociatiei europene Eurelectric, Hans Ten Berge.

Pe de alta parte, presedintele Institutului Roman pentru Studiul Amenajarii si Folosirii Resurselor de Energie, Jean Constantinescu, a afirmat ca nu crede ca exista o criza a pietei de energie, dar in mod cert investitiile private in acest sector trebuie sprijinite, arata Mediafax.

"Noile politici trebuie sa plece de-aici, mai ales ca Romania are nevoie de foarte multe investitii. Guvernul trebuie sa creeze un climat bun pentru investitii, iar criza ne poate forta sa gasim solutii mai bune pentru investitii private", a spus Constantinescu.

Asociatia Eurelectric promoveaza interesele publice ale companiilor de energie din UE pe langa institutiile Uniunii. Romania este reprezentata in cadrul organizatiei de Institutul National Roman pentru Studiul Amenajarii si Folosirii Surselor de Energie (IRE).

Eurelectric va organiza, in premiera la Bucuresti, in perioada 15-16 iunie, o conferinta pe tema "O piata integrata si neutra fata de emisiile de CO2".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#investitii private, #criza economica, # energie , #stiri Impact