Euro s-a apreciat fata de dolar

Vineri, 21 Mai 2010, ora 15:04
1142 citiri
Euro s-a apreciat fata de dolar

Euro s-a apreciat vineri, fata de dolar si alte valute, in urma temerilor investitorilor privind mentinerea unor pozitii speculative, dar si privind o posibila interventie a autoritatilor pentru sustinerea monedei unice, transmite Reuters, citat de Mediafax.

Temerile au fost determinate de faptul ca in in ultima perioada au avut loc unele anunturi la sfarsit de saptamana care au influentat piata, relateaza Mediafax.

Ministrii de Finante din Uniunea Europeana se reunesc vineri, la Bruxelles, pentru a discuta solutii de inasprire a reglementarilor comunitare in domeniul bugetelor.

In aceasta saptamana, euro s-a depreciat fata de dolar la cel mai redus nivel din ultimii patru ani, din cauza temerilor legate de impactul economic al crizei datoriilor.

Analistii considera ca investitorii sunt constienti de riscul de a detine prea multi sau prea putini euro.

Euro s-a depreciat in luna mai cu circa 6%, iar declinul a alimentat speculatiile ca liderii europeni ar fi ingrijorati de evolutie.

Moneda unica a urcat la un maxim de 1,2673 dolari pe unitate pe platforma electronica EBS, dar la ora 10:54 GMT era tranzactionat in urcare cu 0,3%, la 1,25 dolari pe unitate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
Dacă ai reușit să economisești o anumită sumă de bani și cauți soluții de a o multiplica, ai ajuns unde trebuie. Totuși, înainte de a lua o decizie, este important să stabilești ce...
Vezi aici detalii despre uși de interior cu geam - unde sunt perfect integrate?
Vezi aici detalii despre uși de interior cu geam - unde sunt perfect integrate?
Indiferent că sunt de interior sau de exterior, cu geam sau fără, ușile de interior reprezintă un element definitoriu pentru siguranța și confortul casei tale. Când vine vorba despre...
#curs, #dolar, #euro, #valutar , #stiri Impact