FED: Economia SUA isi revine greu

Joi, 23 Iunie 2011, ora 00:09
1269 citiri
FED: Economia SUA isi revine greu

Economia SUA nu isi revine atat de repede pe cat s-ar fi asteptat FED care a anuntat ca va mentine dobanda de politica monetara la un nivel extrem de scazut pentru o perioada lunga de timp.

Inflatia s-a accelerat ca efect al preturilor mari ale materiilor prime si al problemelor aparute in lanturile de furnizori, dar asteptarile pe termen lung se mentin stabile, potrivit unui comunicat al Fed publicat dupa sedinta de politica monetara.

"Ritmul mai lent al redresarii reflecta in parte factori care vor fi probabil temporari, precum impactul asupra consumului al costului mare al alimentelor si energiei, precum si al problemelor legate de furnizori, determinate de tragedia din Japonia", potrivit Fed.

Institutia a precizat ca programul de achizitie a unor obligatiuni ale Trezoreriei de 600 miliarde de dolari se va incheia la sfarsitul lunii iunie, asa cum a fost planificat, dar Fed va continua politica exceptionala de suplimentare a lichiditatilor din piata.

ROBOR la trei luni, la cea mai mică valoare din iunie 2022. La cât a ajuns rata medie a dobânzii la împrumuturi
ROBOR la trei luni, la cea mai mică valoare din iunie 2022. La cât a ajuns rata medie a dobânzii la împrumuturi
Indicele ROBOR, aflat în scădere, a atins luni, 25 martie, cea mai mică valoare din vara anului 2022 până în prezent, potrivit unor date ale Băncii Naționale Române (BNR). ROBOR la trei...
#dobanda politica monetara, #economia sua, #fed, #inflatie sua , #stiri Impact