FEDR finanteaza documentatiile pentru lucrarile variantelor de ocolire Sighisoara, Fagaras si Huedin

Joi, 09 Septembrie 2010, ora 14:50
1493 citiri
FEDR finanteaza documentatiile pentru lucrarile variantelor de ocolire Sighisoara, Fagaras si Huedin

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) a atribuit firmei Halcrow Romania contractul de asistenta tehnica pentru elaborarea studiului de fezabilitate, proiectului tehnic si detaliilor de executie pentru variantele de ocolire Sighisoara, Fagaras si Huedin, transmite NewsIn.

Contractul a fost atribuit, in urma procedurii de licitatie deschisa, iar valoarea totala a acestuia este de 3.619.856 lei, fara TVA, din care 2.506.750 lei constituie finantare nerambursabila de la Comisia Europeana din Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR), restul sumei fiind asigurat de Guvernul Romaniei prin Bugetul de Stat.

Acest contract este parte a proiectului "Pregatirea constructiei variantelor de ocolire Toplita, Tusnad, Sighisoara, Fagaras, Huedin, Barlad, Timisoara Sud", proiect promovat de CNADNR si Autoritatea de Management pentru POST in cadrul Programului Operational Sectorial Transport Axa Prioritara 2, Domeniul Major de Interventie 2.1. - "Modernizarea si dezvoltarea infrastructurii rutiere nationale".

Obiectivul contractului este pregatirea documentatiilor
pentru constructia variantelor de ocolire Sighisoara, Fagaras si Huedin, prin elaborarea studiilor de fezabilitate, inclusiv a studiilor de evaluare a impactului asupra mediului (SEIM), a proiectelor tehnice la nivel de detalii de executie, a documentatiei de atribuire pentru lucrari precum si a aplicatiilor FEDR.

Potrivit CNADNR, prin implementarea contractului se va furniza un portofoliu de proiecte care vor asigura o corecta fundamentare a necesitatii si oportunitatii investitiei, criteriu important de selectie pentru acordarea finantarii nerambursabile din FEDR.

Perioada de implementare a contractului mentionat este de 15 luni de la data semnarii contractului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#fedr, #documentatii, #variante, #ocolire , #stiri Impact