Femeile, antreprenorii si angajatii cu studii superioare, cei mai afectati de criza

Luni, 07 Iunie 2010, ora 12:32
1262 citiri
Femeile, antreprenorii si angajatii cu studii superioare, cei mai afectati de criza

Peste trei sferturi dintre romani cu varsta peste 18 ani au fost afectati de criza, care a avut un impact mai mare asupra femeilor, antreprenorilor si angajatilor cu studii superioare, precum si persoanelor care pentru moment nu au un loc de munca, potrivit unui studiu realizat de Mercury Research si preluat de Mediafax.

Peste un sfert dintre barbatii cu varsta peste 18 ani nu au fost afectati de criza, procent semnificativ mai mare decat cel al femeilor, de 20%, potrivit studiului realizat in a doua parte a lunii martie. 

Noua din zece antreprenori au resimtit negativ criza economica, in timp ce 55% dintre managerii sau angajatii cu studii superioare au fost afectati. 

"Procentul va creste simtitor in randul angajatilor cu studii superioare si nu numai in urma masurilor de reducere a salariilor in sectorul bugetar", a declarat Mircea Kivu, director de operatiuni la Mercury Research.

Si persoanele care pentru moment nu au un loc de munca au resimtit puternic impactul crizei, 95% dintre acestea fiind afectate. 

Pe de alta parte, 66% dintre romani sunt mai ingrijorati de situatia lor financiara decat in urma cu sase luni, procentul fiind mai mic decat in luna martie din 2009 (75%), dar situandu-se in continuare peste nivelul din noiembrie 2008, cand apareau primele semne ale crizei in Romania si cand doar jumatate (53%) isi exprimau aceasta temere. 

"Principalele temeri sunt legate de imposibilitatea de a mentine acelasi stil de viata ca in prezent (40%), de scaderea veniturilor (39%) sau de nesiguranta de a face fata cheltuielilor curente (38%).

Temerile legate de imposibilitatea de a putea plati ratele sunt valabile pentru 15% dintre romanii cu varsta peste 18 ani, iar 14% se tem ca nu vor mai putea face economii sau investitii ca in anii trecuti", se mai spune in studiu.

Legat de evolutia stabilitatii financiare a bancilor in urmatorul semestru, ponderea celor care considera ca situatia se va inrautati a scazut fata de anul trecut, de la 61% la 40%. Peste un sfert dintre respondenti estimeaza ca stabilitatea financiara a bancilor va ramane la fel in urmatorul semestru, iar 13% chiar ca se va imbunatati.

Datele fac parte din studiul Financial CrisisMeter realizat de Mercury Research incepand cu luna noiembrie 2008. Studiul a fost realizat in perioada 15 martie-1 aprilie 2010 pe un esantion de 1.177 respondenti cu varsta peste 18 ani.

Senatoare PNL: „TikTok este un spaţiu al teribilismului. Românii trebuie să fie informaţi despre pericolul extremist”
Senatoare PNL: „TikTok este un spaţiu al teribilismului. Românii trebuie să fie informaţi despre pericolul extremist”
Senatoarea Nicoleta Pauliuc, președinta Organizaţiei Femeilor Liberale a pledat, luni, 25 martie, pentru un acces ponderat al tinerilor la unele aplicaţii de pe internet, dar a atras atenţia...
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
#criza, #afaceri, #romani, #antreprenori, #imm , #stiri Impact