Fitch a coborat ratingurile Coface

Vineri, 17 Aprilie 2009, ora 09:14
1075 citiri
Fitch a coborat ratingurile Coface

Agentia de rating Fitch a scazut joi ratingul marilor companii de asigurari din grupul Coface de la "AA" la "A+", precum si calificativul pentru datoriile pe termen lung ale companiei-mama la "A+" de la "AA-", scotand astfel ratingurile de sub monitorizare negativa. 

"In acelasi timp, Fitch a confirmat ratingurile pentru puterea financiara pe termen scurt ale Coface S.A. si Coface Kreditversicherung AG, subsidiara de asigurari din Germania a grupului, ambele la "F1+". Toate ratingurile au fost scoase de sub monitorizarea negativa. Perspectivele pentru ratingurile companiilor de asigurari si ale grupului sunt stabile", se mai precizeaza in comunicatul agentiei de evaluare financiara.

Retrogradarea reflecta deteriorarea peste asteptari a rezultatelor grupului in 2008 fata de anul precedent, din cauza crizei financiare si a impactului acesteia asupra ratei daunelor platite.

Cu toate acestea, agentia are asteptari pozitive in privinta felului in care Coface va raspunde crizei, prin adoptarea unei politici mai severe de subscriere si cresterii tarifului. Aceste masuri ar trebui sa aduca imbunatatiri a situatiei companiei pe termen scurt, considera analistii de la Fitch.

Fitch vede Coface ca pe o subsidiara foarte importanta a Naxitis, lunand in calcul detinerea de 100% si contributia la veniturile si profitul net al companiei-mama. In plus, Coface aduce diversitate pentru profilul de afaceri al Naxitis.

Agentia Fitch considera ca Naxitis ar fi gata pentru un nou aport de capital in cazul in care ar fi nevoie. In consecinta, ratingurile Coface si Naxitis sunt acum corelate, reflectand legaturile operationale intre cele doua companii.

Naxitis a fost infiintata in noiembrie 2006 de Groupe Banque Populaire si Groupe Caisse d'Epargne, doua mari grupuri din Franta. Calificativele Coface reflecta pozitia solida a companiei pe plan international, in sectorul asigurarii de credite, adecvarea la capital solida si calitatea ridicata a managementului, care a avut o strategie coerenta.

In ultimii opt ani, profitabilitatea Coface a ramas solida. In ciuda unei deteriorari in 2008, nivelul a ramas in intervalul pe care l-au obtinut si companiile cu profil similar.

Strategia Coface este sa continue sa se extinda pe principalele segmente de business - asigurari de credite, evaluarea datoriilor, colectarea de creante si factoring - in mod coerent. Fitch considera ca aceasta strategie poate creste eficienta comerciala si operationala a companiei pe termen mediu.

Coface este al treilea mare asigurator de credite in plan international, cu o cota de piata globala estimata la 19% si unul dintre principalii asiguratori de credite externalizate, cu 25% din piata. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#coface, #criza, #fitch, #perspective, #rating , #stiri Impact