Fitch avertizeaza ca guvernarea corporatista din Rusia este pusa in pericol de criza financiara

Luni, 09 Martie 2009, ora 13:59
1006 citiri
Fitch avertizeaza ca guvernarea corporatista din Rusia este pusa in pericol de criza financiara

Agentia de evaluare financiara Fitch a avertizat luni ca actuala criza financiara mondiala poate pune in pericol evolutia guvernarii corporatiste din Rusia, Kazahstan si Ucraina, ceea ce ar putea avea un impact asupra ratingurilor, relateaza Reuters.

Cele trei tari sunt considerate printre cele mai expuse la criza financiara mondiala. Rusia si Kazahstanul sufera de pe urma ieftinirii petrolului si toate trei inregistreaza mari probleme ale pietei bancare, o comprimare a activitatii industriale, dificultati in refinantarea creditelor corporatiste si o adanca recesiune.

"O slaba guvernare corporatista ar putea pune in pericol ratingul unei companii indiferent de cat de solid este profilul financiar, iar imbunatatirile recente au fost determinate in principal de listarea la bursele internationale si de nevoi de finantare", se spune intr-un comunicat al Fitch.

Fitch a mentionat ca toate cele trei tari au inregistrat o imbunatatire a functionarii pietelor in ultimii ani. Rusia pare sa aiba cea mai avansata guvernare corporatista, fiind urmata de Kazahstan si Ucraina. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#guvernare, # rating, # companii , #stiri Impact