Fondul Proprietatea ar putea fi listat la Bursa din Varsovia

Joi, 07 Iulie 2011, ora 00:18
1338 citiri
Fondul Proprietatea ar putea fi listat la Bursa din Varsovia

Fondul Proprietatea ar trebui listat la Bursa din Varsovia, in T1 din 2012 prin vanzarea a maximum 10% din actiuni, recomanda Franklin Templeton, informeaza NewsIn.

"Dupa analizarea mai multor piete internationale, ne-am concentrat pe o lista scurta de trei burse si anume: Londra, Varsovia si Viena.

In urma unor analize amanuntite, a discutiilor cu bancile de investitii si a pozitiilor exprimate de investitorii institutionali, managerul de Fond considera ca listarea la Bursa din Varsovia este in interesul pe termen lung al actionarilor Fondului", se arata in comunicat.

Totodata, managerul de Fond va initia procesul de selectie pentru banca de investitii care va intermedia listarea secundara a Fondului care ar putea avea loc in primul trimestru din 2012.

Reprezentantii Franklin Templeton sustin ca aprobarea Comitetului Reprezentantilor si a actionarilor vor fi necesare in perioada urmatoare atat pentru selectarea bancii de investitii, cat si pentru listarea secundara a Fondului la Bursa din Varsovia.

"In urma unui proces de analiza foarte detaliata, recomandam listarea secundara la Bursa din Varsovia datorita avantajelor clare pentru actionarii Fondului Proprietatea, precum vizibilitatea internationala sporita si accesul simplificat pentru o baza diversificata de investitori institutionali cu perspectiva pe termen lung, cum ar fi fondurile de pensii.

Credem cu tarie ca listarea secundara propusa poate genera cerere suplimentara pentru actiunile Fondului si poate avea un impact pozitiv asupra discountului fata de Valoarea Unitara a Activului Net din prezent.

Speram ca actionarii vor sustine recomandarea noastra la Adunarea Generala a Actionarilor ce va avea loc in septembrie sau octombrie 2011", a declarat Greg Konieczny, manager de Fond la FP.

Reprezentantii Franklin Templeton sustin ca Bursa de la Varsovia a devenit un important nod european pentru unele dintre cele mai mari companii din regiune, cu un numar important de companii internationale listate in 2010 si o valoare totala a ofertelor publice initiale de 99 de miliarde de dolari.

"Astfel Fondul va avea o vizibilitate mai mare decat pe Bursa din Londra, unde exista peste 2.000 de companii cu valoare de piata similara sau mai mare decat cea a Fondului Proprietatea", se mai arata in comunicat.

#fondul proprietatea, #franklin templeton, #bursa varsovia, #actiuni fp, #fondul proprietatea bursa varsovia , #stiri Impact