FORT cere ministrului Berceanu consultarea patronatelor in privinta recensamantului traficului auto

Luni, 12 Aprilie 2010, ora 16:50
1106 citiri
FORT cere ministrului Berceanu consultarea patronatelor in privinta recensamantului traficului auto

Federatia Operatorilor Romani de Transport (FORT) cere ministrului transporturilor Radu Berceanu consultarea cu patronatele in privinta recensamantului traficului auto, precizand ca transportatorii sunt aceia care cunosc cel mai bine zonele geografice cele mai frecventate, a declarat Augustin Hagiu, potrivit NewsIn.

"Recensamantul cu privire la traficul rutier initiat de Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR), pentru a stabili unde se impune constructia autostrazilor, trebuie sa aiba la baza valorile reale ale traficului comercial", sustine presedintele FORT, Augustin Hagiu.

FORT solicita ministrului transporturilor consultarea patronatelor pe aceasta tema, deoarece transportatorii sunt aceia care cunosc cel mai bine zonele geografice cele mai frecventate pentru incarcarea, respectiv descarcarea marfurilor, fiind in masura sa propuna solutiile cele mai utile pentru traseele autostrazilor.

In opinia transportaorilor, CNADNR trebuia deja sa stie unde este oportuna constructia de autostrazi, dar, "in nota obisuita CNADNR, nimic nu ne mai poate surprinde".

Transportatorii considera insa ca acest recensamant ar trebui sa urmareasca si alti parametri, cum ar fi numarul autovehiculelor comerciale romanesti vs. al celor inmatriculate in afara Romaniei, care utilizeaza infrastructura rutiera autohtona, sau vitezele medii de deplasare in trafic judesean si interjudetean.

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR) a demarat luni, 12 aprilie, la ora 8:00, recensamantul traficului autovehiculelor care circula pe teritoriul Romaniei, indiferent de tara in care sunt inmatriculate, la recomandarea Comisiei Economice pentru Europa a ONU.

Actiunea este organizata pe toate drumurile nationale de CNADNR si coordonata de CESTRIN.

De monitorizarea masinilor care circula pe drumurile judetene si comunale se ocupa autoritatile locale.

Scopul recensamintului este identificarea zonelor cel mai intens circulate, asa-numitele puncte fierbinti, precum si creionarea componentei traficului, de marfa sau de persoane, care circula pe reteaua de drumuri publice.

Inregistrarea manuala a masinilor, bicicletelor si motocicletelor se efectueaza periodic, o data la 5 ani.

Potrivit CNADNR, cunoasterea caracteristicilor traficului pe reteaua rutiera este absolut necesara pentru fundamentarea si proiectarea investitiilor rutiere si a lucrarilor de intretinere si reparare a drumurilor, fundamentarea masurilor de organizare a circulatiei rutiere si urmarirea dinamicii de evolutie a traficului pe reteaua de drumuri, precum si elaborarea de studii pentru evaluarea calitatii aerului prin estimarea emisiilor din traficul rutier si a impactului asupra mediului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Săptămâna trecută, Huawei a lansat seria Pura 70, care a înregistrat vânzări impresionante pe piața din China. Cu toate acestea, perspectivele pentru piețele occidentale sunt mai...
6 gadgeturi care facilitează succesul într-o întâlnire de business
6 gadgeturi care facilitează succesul într-o întâlnire de business
Diversitatea informațiilor și situațiile complexe fac ca unele întâlniri de afaceri să fie solicitante. Lucrurile se pot complica, iar tu ești mai puțin concentrat pe rezultatul final. De...
#recesamant rutier, # autovehicule , #stiri Impact