Gaddafi are zeci de miliarde de dolari, in numerar

Joi, 10 Martie 2011, ora 15:45
1389 citiri
Gaddafi are zeci de miliarde de dolari, in numerar

Liderul Libiei, Muammar Gaddafi, detine "zeci de miliarde" de dolari in locatii din apropierea capitalei, situatie care ii permite sa prelungeasca lupta impotriva fortelor opozitiei in pofida blocarii activelor din strainatate, afirma oficiali din cadrul serviciilor secrete citati de New York Times.

Colonelul Gaddafi are depozite mari de bani, in Banca Centrala si in alte banci din jurul capitalei libiene.

De la izbucnirea protestelor si confruntarilor armate, o parte din acesti bani probabil au fost mutati la sediul lui Gaddafi din Tripoli, conform unei surse care are legaturi in cadrul regimului libian.

Desi serviciile de informatii americane nu au confirmat aceasta manevra, un oficial american a declarat ca Muammar Gaddafi probabil are acces la zeci de miliarde de dolari in Libia.

Fondurile, disponibile probabil in dinari libieni si in dolari, ii permit lui Kadhafi sa plateasca mercenarii africani si sustinatorii politici in contextul revoltelor si confruntarilor armate cu opozitia.

Resursele uriase de numerar au diminuat, cel putin temporar, impactul sanctiunilor economice internationale impuse regimului de la Tripoli.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#gaddafi, #pretul petrolului, #demisia gaddafi , #stiri Impact