Grecia are 100% sanse de default

Luni, 25 Iulie 2011, ora 17:47
1434 citiri
Grecia are 100% sanse de default

Moody's a retrogradat inca o data Grecia luni, pregatind terenul pentru o posibila intrare incapacitate de plata, pe masura ce noul plan de salvare se afla in desfasurare. 

Intr-o prima analiza realizata de vreo agentie asupra planului aprobat saptamana trecuta de liderii europeni, Moody's are mari indoieli asupra impactului pe termen lung a condtiilor in care tarile, si asa indatorate, membre ale zonei euro vor fi capabile sa faca imprumuturi, scrie Washington Post.

Agentia de rating sustine ca planul va imbunatati, intr-adevar, perspectivele fonanciare ale Greciei pentru urmatorii ani si ca, probabil,va impiedica o subminare a increderii in natiunile mai slabe, precum Irlanda sau Portugalia. De asemenea, este posibil sa scada riscul crearii unei spirale a datoriilor in zona euro.

Faptul ca sansele Greciei de a intra in default sunt foarte mari, insa, stabileste un "precedent negativ" care va scadea increderea in alte tari.

Acum ca zona euro si-a aratat toleranta fata de un default, cel mai probabil si alte tari vor urma exemplul, potrivit Moody's.

#default grecia, #faliment grecia, #grecia, #moodys , #stiri Impact