HP a reciclat aproximativ 115 milioane de kilograme de produse in anul 2007

Marti, 05 Februarie 2008, ora 14:46
1127 citiri
HP a reciclat aproximativ 115 milioane de kilograme de produse in anul 2007

HP a reciclat aproximativ 115 milioane de kilograme de echipamente hardware si cartuse pentru imprimante in anul 2007, la nivel global, ceea ce inseamna o crestere de aproximativ 50% a cantitatii fata de anul anterior si de doua ori echivalentul Titanicului, potrivit datelor companiei remise NewsIn.

HP si-a depasit in anul 2007 obiectivul propus de a recicla aproximativ 450 milioane de kilograme de echipamente tehnice si se apropie de urmatorul obiectiv de a recupera aproape un miliard de kilograme de produse pana la sfarsitul anului 2010. Compania a refolosit aproximativ 30 milioane de kilograme de hardware, reconstituindu-le fie cu scopul de a revinde produsele, fie pentru a le dona, crescand astfel rata anuala de reutilizare cu 30%.

"HP si-a propus cel mai agresiv obiectiv de reciclare din industria IT si suntem pe cale sa il atingem. Acest progres demonstreaza ca succesul nostru in oferirea de servicii convenabile si cuprinzatoare de recuperare in toata lumea este inca un punct semnificativ pentru implicarea HP pe termen lung in conservarea mediului", a declarat vicepresedinte Corporate, Social and Environmental Responsibility al HP, Pat Tiernan.

Potrivit datelor prezentate de companie, HP a dublat cantitatea de echipamente reciclate anul trecut in Europa, Orientul Mijlociu si Africa, ajungand la aproximativ 80 de milioane de kilograme, iar in regiunile americane, HP a reciclat o cantitate estimata la aproximativ 30 milioane de kilograme de echipament. in ceea ce priveste regiunea Asia Pacific, HP a reciclat circa sase millioane de kilograme de echipamente.

Programul HP de reciclare a inceput in 1987 si se desfasoara in peste 50 tari, regiuni si teritorii. Programul vizeaza reducerea impactului produselor IT asupra mediului, minimalizarea cantitatilor de deseuri care ajung in natura si sustinerea clientilor sa administreze produsele dupa utilizarea lor. Materialele plastice si metalice recuperate de la produsele HP au fost utilizate pentru a produce noi echipamente, inclusiv piese auto, umerase, jucarii de plastic, etc. Pe langa reciclare, HP ofera o varietate de servicii pentru managementul produselor dupa utilizarea lor inclusiv pentru donatii, recuperare si leasing.

HP isi concentreaza activitatea pe simplificarea utilizarii tehnologiei pentru toti clientii sai, de la consumatorii individuali pana la cele mai mari organizatii. Cu un portofoliu ce cuprinde solutii de imprimare, calculatoare personale si infrastructura IT, HP este una dintre cele mai mari companii IT din lume. Veniturile realizate de companie in anul financiar 2007, incheiat la 31 octombrie, au totalizat 104,3 miliarde dolari.

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.