Imobiliare: ce apartamente vor sa cumpere bucurestenii

Miercuri, 22 Septembrie 2010, ora 13:43
1698 citiri
Imobiliare: ce apartamente vor sa cumpere bucurestenii

Adancirea crizei economice a determinat schimbarea radicala a preferintelor bucurestenilor in materie de spatii de locuire,acestia preferand apartamentele cu o suprafata cuprinsa intre 40 si 60 mp, spre deosebire de anii trecuti, cand erau interesati de apartamente foarte mari, de sute de metri patrati.

Adancirea crizei economice a determinat schimbarea radicala a preferintelor bucurestenilor in materie de spatii de locuire. Nu se mai cauta apartamentele foarte mari, de sute de metri patrati, ci cele de 40-60 mp, dupa modelul vest-european.

Schimbarea a fost identificata de analistii Impact D&C in urma sondarii permanente a preferintelor celor peste 30.000 de posibili beneficiari inregistrati in baza de date.

Astfel, procentul celor care doresc spatii cat mai generoase - de 90, 100, 120 mp, a scazut de la peste 60% in urma cu un an, la circa 4% in prezent.

La ora actuala, circa 74% din cei aflati in cautarea unei locuinte se orienteaza catre suprafete cat mai mici, de 40-60 mp, punand un accent mai mare pe designul de interior si pe folosirea la maxim a volumelor interioare.

Peste 80% dintre acestia isi motiveaza orientarea catre o locuinta mai mica din punct de vedere al suprafetei prin prisma avantajului financiar: un spatiu mai mic presupune cheltuieli mai mici atat cu investitia si amenajarea, cat si cu mobilarea si intretinerea ulterioara.

Aceasta tendinta se manifesta de circa 10-15 ani in UE 15 (Belgia, Danemarca, Germania, Finlanda, Franta, Marea Britanie, Irlanda, Italia, Luxemburg, Olanda, Austria, Suedia, Spania, Portugalia, Grecia).

Astfel, britanicul are o locuinta cu o suprafata medie de 76 mp (si 4,8 camere), italianul de 81,5 mp (3,8 camere), suedezul de 83 mp (repartizati in 4 camere), iar austriacul de 96 mp (3,7 camere), potrivit statisticilor europene.

Pornind de la aceste date si avind in vedere partiurile posibile, rezulta ca dimensiunile optime pentru spatiile de locuit de inspiratie occidentala sunt 34 mp la o garsoniera, 56 mp la doua camere, 67 mp la trei camere si 78 mp la 4 camere.

Ofertele speciale propuse de TNI

Home Upgrade este solutia dedicata celor care au deja o locuinta veche in proprietate si au nevoie de o alta noua, cu mai multe camere. Acestia sunt ajutati sa-si transforme locuinta veche in avans pentru noul camin si beneficiaza de rate pe 8 sau 10 ani la dezvoltator pentru a achita diferenta.

Avantaj 2010 reprezinta solutia dedicata celor care dispun acum de un avans minim si nu au acces la alta sursa de finantare pentru acoperirea diferentei mai devreme de sase luni. Acestia se pot muta in 48 de ore la garsoniera, 2 sau 3camere, cu un avans de 8.500 - 15.500 euro, in functie de numarul de camere si beneficiaza de sase luni de gratie ca sa-si aleaga modaliatea de achitare a diferentei: din surse proprii, prin credit bancar sau cu rate la dezvoltator.

TEN pentru tinerii care nu pot accesa programul Prima Casa. Acestia se pot muta in 48 de ore in casa noua, cu numai 10% avans si diferenta pana la valoarea totala a locuintei o achita in rate la dezvoltator.

#apartamente, #bucuresteni, #imobiliare, #locuinta, #suprafata , #stiri Impact