Impact estimeaza o scadere a profitului cu 60% in acest an

Joi, 30 Aprilie 2009, ora 17:21
1963 citiri
Impact estimeaza o scadere a profitului cu 60% in acest an

Dezvoltatorul imobiliar Impact Developer & Contractor (IMP) estimeaza o scadere a profitului brut cu 60% in acest an, pana la 4,11 milioane lei, in conditiile in care cifra de afaceri s-ar putea comprima cu o treime, a anuntat joi compania, in urma bugetului votat in adunarea generala.

In 2008, profitul brut al Impact s-a cifrat la 10,29 milioane lei (2,8 milioane euro).

Impact precizeaza ca obiectivul principal pentru 2009 este cresterea cotei de piata pana la 11%, chiar cu pretul amanarii profiturilor pana in momentul relansarii creditarii.

"Piata imobiliara este foarte fragmentata in acest moment. La nivelul Bucurestiului cele mai mari cote de piata sunt de aproximativ 7-8%, dupa indicatorul de unitati predate per dezvoltator, raportat la total unitati predate la nivelul capitalei. Avand in vedere ca nivelul competitivitatii s-a redus in ultima perioada, este cel mai bun moment sa tintim cresterea cotei de piata, in special prin oferirea de solutii flexibile de locuire care sau dovedit foarte atractive in primele patru luni ale anului", a declarat Carmen Sandulescu, directorul financiar al Impact Developer & Contractor, potrivit Newsin.

"Politica de crestere a cotei de piata se va duce chiar cu pretul amanarii profiturilor pana in momentul relansarii creditelor. Anul 2009 nu este un an care sa poata asigura niveluri foarte mari ale profitului, de aceea am ales solutia castigatoare pe termen lung", a adaugat Sandulescu.

De asemenea, cifra de afaceri a companiei s-ar putea comprima cu 32% in acest an, la 102,75 milioane lei, comparativ cu nivelul afacerilor din 2008, de 151,69 milioane lei (41,22 milioane euro).

Impact are un capital social de 200 milioane lei, divizat in in 200 milioane de actiuni, cu valoarea nominala de 1 leu. Actionarii principali ai companiei sunt presedintele si directorul general Dan Ioan Popp, cu o detinere de 28,06%, si Daniela Sandulescu, care controleaza 11,55% din totalul actiunilor. Artio Global Management LLC (fostul Julius Baer International Equity Fund) are o detinere de 9,99% din capitalul social.

Compania are o valoare de piata de 73,80 milioane lei (17,57 milioane euro), corespunzatoare ultimei cotatii de 0,3690 lei/titlu, stabilita in cadrul sedintei de tranzactionare din 28 aprilie. Titlurile Impact se tranzactioneaza la prima categorie a Bursei de Valori Bucuresti (BVB), sub simbolul IMP.

#impact, # profit, # scadere, # cota piata , #stiri Impact