Kodak a inregistrat in T2 pierderi de 189 milioane dolari

Joi, 30 Iulie 2009, ora 16:34
1156 citiri
Kodak a inregistrat in T2 pierderi de 189 milioane dolari

Eastman Kodak Co a afisat pierderi si venituri dezamagitoare in al doilea trimestru, in contextul in care cererea slaba a afectat afacerile cu aparatura fotografica digitala si cu film, insa estimeaza ca rezultatele se vor imbunatati in a doua jumatate a anului, relateaza Reuters, preluat de NewsIn.

Kodak, producator de aparatura foto si imprimante, precum si furnizor de servicii de printare, a inregistrat in al doilea trimestru o pierdere de 189 milioane dolari, sau 70 centi/actiune, comparativ cu un profit de 495 milioane dolari, sau 1,72 dolari/actiune, in aceeasi perioada a anului trecut.

Kodak estimeaza, totusi, o ameliorare a rezultatelor in cea de-a doua jumatate a anului.

"Ne asteptam ca afluxul de capital din acest an sa urmeze acelasi tipar ca in anii precedenti, urmand sa inregistram o crestere semnificativa a veniturilor generate in a doua jumatate a lui 2009", a declarat presedintele Kodak, Antonio Perez.

Veniturile au scazut cu 29%, la 1,77 miliarde dolari, in contextul in care analistii prevedeau venituri de 1,83 miliarde dolari, potrivit estimarilor Reuters.

Valoarea vanzarilor a atins in al doilea trimestru 1,766 miliarde dolari, in scadere cu 29% fata de perioada similara a anului trecut, valoare incluzand un impact nefavorabil al cursului valutar de aproximativ 5%. 

 

#Kodak, # pierderi, # vanzari , #stiri Impact