Lazaroiu sustine un "cos al pensionarului" cu impact bugetar minim

Marti, 26 Iulie 2011, ora 14:37
1140 citiri
Lazaroiu sustine un "cos al pensionarului" cu impact bugetar minim

Ministrul Muncii, Sebastian Lazaroiu a declarat, marti, cu privire la proiectul "cosul pensionarului", ca sustine "orice initiativa pentru persoanele care au nevoie cu adevarat de un ajutor, dar care sa aiba un impact bugetar minim". 

"Tinta unei astfel de initiative vor fi oamenii saraci. Exista o discutie in Coalitie pe aceasta tema, insa nu este nimic clar deocamdata.

Sper ca, din toamna, va exista un proiect clar in acest sens", a mai spus ministrul citat de NewsIn.

Presedintele UNPR Marian Sarbu a declarat la 19 iulie, pentru NewsIn, ca la nivelul Coalitiei, la propunerea UNPR, se discuta despre o hotarare de guvern care sa faciliteze pensionarilor cumpararea unor produse de baza la pretul de productie.

"In perioada urmatoare, la propunerea UNPR, Executivul va da o hotarare de guvern, probabil pe la sfarsitul lunii august, pentru punerea in aplicare a unui program ce se intituleaza si faciliteaza pensionarilor cumpararea unor produse de baza: ulei, zahar, orez, faina, la pretul de productie", a spus pentru NewsIn, Marian Sarbu.

Intrebat cand va deveni operational programul din momentul in care se va da Hotararea de Guvern, Sarbu a sustinut ca "in septembrie sau octombrie, cel mai probabil", subliniind ca de acest proiect se vor ocupa consiliile locale.

De asemenea, presedintele UNPR a aratat ca la nivelul Coalitiei exista o Comisie care "pune la punct" acest program, accentuand faptul ca premierul Emil Boc nu se opune unui astfel de proiect. 

#lasaroiu, # pensionari, # cosul pensioanrului, # alimente pensionari , #stiri Impact