Libia a reluat livrarile de petrol spre Elvetia

Miercuri, 30 Iulie 2008, ora 14:52
1358 citiri
Libia a reluat livrarile de petrol spre Elvetia

Libia a reluat livrarile de petrol spre Elvetia, intrerupte de joi in replica la arestarea pentru scurt timp a unuia dintre fiii liderului libian Muammar Gaddafi la Geneva, a anuntat miercuri directorul Uniunii petroliere elvetiene, relateaza AFP. "Marti, un petrolier a fost incarcat si a plecat din Libia spre portul italian Genoa", a spus Rolf Hartl.


"Este primul petrolier care pleaca din Libia de la inceputul crizei", a precizat sursa.


Nava, incarcata cu 80.000 de tone de titei, va descarca petrolul in Italia, acesta fiind apoi transferat printr-o conducta spre rafinaria Tamoil din vestul Elvetiei.


Tamoil este detinut in parte de statul libian.


Prim furnizor de petrol pentru Elvetia, Libia amenintase ca va stopa exporturile de titei, potrivit unui responsabil al Comitetelor revolutionare. Specialisti elvetieni din sector au minimalizat insa impactul unei astfel de masuri, spunand ca nu ar avea niciun sens si ca Elvetia dispune de suficiente rezerve si de alte surse de aprovizionare.


Hannibal Gaddafi, cel de-al patrulea fiu al lui Muammar Gaddafi, si sotia acestuia au fost arestati la 15 iulie la hotelul President Wilson, din Geneva, in urma unei plangeri depuse de doi angajati ai hotelului, care ii acuzau de agresiune. Hannibal Gaddafi si sotia sa au fost eliberati doua zile mai tarziu, dupa ce s-a platit o cautiune de 312.500 de euro.