MADR estimeaza pentru acest an plati prin PNDR de 1,2 miliarde euro

Marti, 25 Ianuarie 2011, ora 15:30
1692 citiri
MADR estimeaza pentru acest an plati prin PNDR de 1,2 miliarde euro

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) a anuntat marti ca principalul sau obiectiv in acest an este cresterea gradului de absorbtie a fondurilor europene prin Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR), estimand plati pentru 2011 de 1,2 miliarde euro, anunta NewsIn.

In 2010, prin PNDR au fost efectuate plati in valoare de 1,046 miliarde euro. 

Anul trecut, in implementarea PNDR, fusesera lansate 12 sesiuni de depunere, in cadrul carora au fost depuse 34.299 proiecte conforme cu o valoare publica de 2,56 miliarde euro.

Numarul total al proiectelor selectate rezultate in urma finalizarii procesului de selectie, precum si in urma finalizarii contestatiilor a fost de 18.793, cu o valoare publica de 1,76 miliarde euro.

Au fost totodata incheiate 14.823 contracte cu o valoare publica de 1,58 miliarde euro.

"Intre obiectivele MADR pentru anul 2011 sunt stabilirea si postarea pe site a calendarului si alocarilor aferente sesiunilor pentru anul 2011 - 16 sesiuni de primire a proiectelor in cursul acestui an, cu o alocare totala de 1,63 miliarde euro. Vor fi scoase la licitatie toate fondurile disponibile pentru masurile de investitii private", spun oficialii ministerului.

Totodata, Ministerul Agriculturii vrea sa modifice PNDR in acest an, pentru realocarea de fonduri intre masuri si axe pentru consolidarea masurilor de investitii private.

De asemenea, anul acesta va fi lansata o campanie de promovare si informare cu privire la oportunitatile de finantare prin PNDR, cu accent pe promovarea masurilor nou lansate sau cu impact scazut in randul beneficiarilor (masurile 221 si 142).

In plus, vor fi reziliate proiectele neviabile care au un stadiu de implementare zero in vederea disponibilizarii resurselor financiare din Programul National de Dezvoltare Rurala pentru finantarea unor noi proiecte.

Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
#PNDR, #plati, #madr, #finantare, #proiecte , #stiri Impact