Mediul de afaceri nu a depasit socul provocat de noile masuri fiscale

Joi, 28 Aprilie 2005, ora 10:17
1215 citiri

Oamenii de afaceri din Romania, fie ei straini sau autohtoni, reclama maniera prin care guvernul a modificat Codul fiscal.Ei se declara inca socati de masurile luate in pripa, care le da peste cap planurile de afaceri si le provoaca pierderi impresionante. In acelasi timp, ministrul finantelor, Ionut Popescu, spune insa ca toate deciziile cu impact fiscal luate in ultima perioada vor aduce Romaniei bunastare pe termen mediu si lung.

Pana atunci, insa, managerii trebuie sa-si intocmeasca alte planuri de afaceri pe anul in curs si sa suporte pierderi impresionante, ca urmare a introducerii "de pe o zi pe alta" a unor taxe sau majorarea la fel de pripita a celor deja existente.

"S-a incalcat principiul predictibilitatii, iar in prezent nu mai putem intocmi nici un fel de plan de afaceri", a declarat ieri, in cadrul unei dezbateri pe aceasta tema, organizata de "Saptamana Financiara", reprezentantul JTInternational, Gilda Lazar.

Potrivit acesteia, dar si a altor reprezentanti ai mediului de afaceri, "exista o foarte mare ingrijorare in acest sector", tocmai pentru ca nu se stie din timp ce modificari urmeaza sa se mai faca.

"Nu stim cand se va termina acest calvar al modificarilor Codului fiscal, pentru ca nu se stie ce va mai vrea Fondul Monetar International", a subliniat Gilda Lazar.

Curentul