Millennium Bank Romania si-a redus pierderile anul trecut cu 38%

Joi, 03 Februarie 2011, ora 09:50
1337 citiri

Millennium Bank Romania si-a redus pierderile anul trecut cu 38%, la 99 de milioane lei (24 de milioane euro), in contextul majorarii venitului operational concomitent cu reducerea costurilor, a anuntat banca, anunta Mediafax.

Institutia financiara, parte din grupul portughez Millennium bcp, are in continuare o capitalizare puternica, inregistrand o rata de solvabilitate de 19,6%.

Venitul operational al bancii a crescut anul trecut cu 9%, la 117 milioane lei (28 milioane euro).

"In pofida impactului majorarii cotei TVA operate in luna iulie, costurile operationale au scazut cu 6%, la 176 milioane lei (42 milioane euro), ca rezultat al implementarii cu succes a unor masuri de imbunatatire a eficientei", se arata intr-un comunicat al Millennium Bank Romania.

La 31 decembrie 2010, activele totale ale bancii au ajuns la 2,2 miliarde lei (517 milioane euro), cu 11% mai mari decat la finele anului precedent.

Volumul total de credite acordate de Millennium Bank a urcat anul trecut cu 26%, la 1,3 miliarde lei (303 milioane euro), in timp ce fondurile atrase de banca de la clienti au crescut cu 12%, la 1,2 miliarde lei (281 milioane euro).

"In 2010, ne-am concentrat pe consolidarea noului nostru model de business, implementat cu un an inainte, si am reusit sa castigam o pozitie mai solida. Cota de piata a bancii a continuat sa creasca pe cele doua linii de business strategice: credite ipotecare si depozite", a declarat Jose Toscano, directorul general al Millennium Bank Romania.

El a afirmat ca banca va depune in 2011 eforturi pentru continuarea cresterii eficientei.

 

#Millennium Bank Romania, #pierderi, #Venitul operational al bancii, #rata de solvabilitate , #stiri Impact