Ministrul de Externe vrea sustinerea CE pentru IMM-uri

Sambata, 11 Iulie 2009, ora 10:00
1040 citiri
Ministrul de Externe vrea sustinerea CE pentru IMM-uri

Ministrul de externe Cristian Diaconescu s-a intalnit vineri cu Catherine Ashton, comisarul european pentru comert exterior, cu care a discutat despre cooperarea dintre Romania si CE, mai ales in privinta combaterii efectelor crizei si a sustinerii intreprinderilor mici si mijlocii, conform NewsIn.

In cadrul intalnirii dintre Cristian Diaconescu si comisarul europan, care se afla la Bucuresti in vizita de lucru, au fost abordate "aspecte legate de cooperarea Romaniei cu executivul comunitar, in special in domenii vizand combaterea efectelor crizei economice si financiare globale, inclusiv prin sustinerea mediului de afaceri, cu referire expresa la sectorul intreprinderilor mici si mijlocii", se arata intr-un comunicat al MAE.

Diaconescu abordeaza tema cooperarii dintre Romania si CE in discutia cu comisarul Catherine Ashton la numai o zi dupa ce a infiintat in MAE un grup de lucru care elimine distorsiunile si disfunctiile de informare care exista intre Bruxelles si Bucuresti, mai ales in ceea ce priveste diferite programe guvernamentele cu impact social, necesare depasirii crizei, cum ar fi Prima Casa.

Diaconescu si Ashton au mai discutat si despre perspectivele crearii unei piete europene a energiei si au subliniat necesitatea diversificarii rutelor de aprovizionare cu resurse energetice a statelor UE. In acest context, ministrul roman a reliefat importanta proiectului Nabucco pentru asigurarea securitatii energetice a Europei.

"Au fost discutate aspecte referitoare la aprofundarea cooperarii regionale, consolidarea controlului frontierelor estice ale UE si necesitatea promovarii viguroase, in continuare, a Parteneriatului Estic, obiectiv prioritar al Presedintiei suedeze a Consiliului UE", se mai arata in comunicatul Ministerului de Externe. 

Ministrul de externe a declarat joi ca toate deciziile guvernului sunt adecvate acquis-ului comunitar, sunt adecvate normelor si standardeleor la nivel european.

Diaconescu a asigurat ca Romania va furniza Comisiei Europene toate detaliile cerute in legatura cu anumite programe guvernamentale, dar cere si din partea UE un raspuns rapid.

"A trecut vremea jumatatilor de masura in relatia dintre Romania si Uniunea Europeana! (...). Asteptam ca din partea Uniunii Europene sa existe un raspuns rapid, de substanta, tinand seama ca avem foarte putin timp la dispozitie pentru a incerca si a reusi ca prin decizie guvernamentala de substanta sa trecem peste aceasta perioada dificila", a evidentiat seful diplomatiei romane.

Cristian Diaconescu a recunoscut joi ca are "o nemultumire in legatura cu viteza de reactie in ceea ce priveste institutiile romane si in legatura cu anumite decizii si evaluari care se fac la Bruxelles si care se bazeaza pe informatii partiale".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#comisiar, #diaconescu, #europeana, #imm, #minister, #uniunea , #stiri Impact