Ministrul Finantelor: Vrem sa reducem numarul taxelor; acum sunt in procesul de identificare a lor si de analiza

Sambata, 15 Martie 2014, ora 15:17
2412 citiri
Ministrul Finantelor: Vrem sa reducem numarul taxelor; acum sunt in procesul de identificare a lor si de analiza

Autoritatile intentioneaza sa reduca numarul de taxe si sa introduca o atmosfera de relaxare fiscala, insa trebuie mai intai identificat rolul si impactul bugetar al fiecareia, a declarat, sambata, ministrul Finantelor Publice, Ioana Petrescu.

Intrebata daca intentioneaza sa reduca numarul taxelor si impozitelor, ministrul de Finante a raspuns: "Da. Avem de gand sa facem asta si chiar inainte sa stiu ca sunt ministrul Finantelor am avut de gand sa propun anumite masuri in acest sens, acum am o mai mare putere de decizie".

"Acum sunt in procesul de a identifica toate aceste taxe si chiar vreau sa le identific. In prezent, ma uit exact care este impactul bugetar al fiecareia din aceste taxe. Sunt 200 si ceva. Daca le luam si pe cele parafiscale... Ma uit la toate, dar trebuie identificat care este al fiecareia (impactul - n.r.). Este un pic complicat de vazut, pentru ca se duc mai multe intr-un singur cont si, de aceea, nu pot sa va spun acum, dar asta fac. Deci, o data impactul bugetar si nu toate se duc la bugetul de stat. Unele contribuie la buna functionare a mai multor agentii si atunci trebuie stiut care este rolul lor si daca, intr-adevar, ele sunt necesare sau daca doar platim niste costuri administrative. Deci, sunt in procesul de identificare a acestor taxe, pentru ca ar fi o idee buna sa mai taiem din ele, daca se poate", a explicat Ioana Petrescu, la Antena3.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#taxe impozite, #romania taxe, #finante taxe , #stiri Impact