Nabucco se amana cu un an

Vineri, 06 Mai 2011, ora 14:07
1400 citiri
Nabucco se amana cu un an

Constructia gazoductului Nabucco va demara in 2013, un an mai tarziu fata de termenul anuntat de Nabucco Gas Pipeline International GmbH, potrivit unui comunicat emis vineri de companie si preluat de NewsIn. 

"Constructia este estimata sa demareze in 2013, in vederea alinierii calendarului Nabucco cu furnizorii de gaze naturale", se arata in comunicat.

Calendarul proiectului Nabucco se modifica ca rezultat direct al schimbarilor legate de calendarul aprovizionarilor cu gaze naturale din regiunea Caspica si Orientul Mijlociu, in conformitate cu anunturile facute de potentialii furnizori.

"Progresul proiectului Nabucco este pozitiv pana acum. Am avansat cu evaluarea impactului social si asupra mediului si am facut pasi concreti in ceea ce priveste achizitiile si alte activitati importante.

Procesul de Open Season va demara imediat ce vor exista indicii ferme ca angajamentele de aprovizionare cu gaze naturale sunt gata.

Decizia finala de investire va fi luata in concordanta cu aceste aspecte.

In momentul de fata, ne asteptam ca primele livrari de gaze prin intermediul conductei sa fie facute in 2017.

Proiectul Nabucco continua sa fie determinat de nevoile clientilor sai", a declarat directorul general al Nabucco Gas Pipeline International GmbH, Reinhard Mitschek.

Actionarii Nabucco au declarat ca negocierile cu furnizorii de gaze naturale sunt incurajatoare.

"Toate negocierile privind aprovizionarea cu gaze naturale sunt conduse de catre actionari si terti cumparatori de gaze din Turcia si Europa.

Acestea sunt derulate complet separat de Nabucco Gas Pipeline International GmbH, care activeaza in calitate de companie de infrastructura", se mai arata in comunicat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#constructia gazoductului nabucco, #gazoduct, #nabucco, #nabucco gas pipeline international gmbh , #stiri Impact