Netcity va optimiza retelele operatorilor telecom

Joi, 26 Noiembrie 2009, ora 13:39
1339 citiri
Netcity va optimiza retelele operatorilor telecom

Utilizarea retelei de telecomunicatii Netcity va avea ca efect optimizarea infrastructurii operatorilor, reducerea costurilor aferente mentenantei si posibilitatea dezvoltarii unui portofoliu extins de servicii telecom si IT, a declarat directorul comercial al Netcity Telecom, Petru Fuiorea. 

"Proiectul Netcity este un conglomerat de interese, de la cele ale cetatenilor si ale administratiei locale si centrale pana la cele ale operatorilor de profil.

Credem ca acestia din urma pot sa isi optimizeze propria infrastructura prin utilizarea retelei Netcity, cu impact asupra costurilor operationale.

De asemenea, prin Netcity operatorii pot elimina aproape integral costurile legate cu mentenanta propriei retele", a afirmat, joi, Fuiorea, prezent la conferinta Mediafax talks about Telecom Industry.

El a adaugat ca Netcity va permite operatorilor sa dezvolte un portofoliul foarte extins de servicii de telecomunicatii si IT, similar unuia prin intermediul propriei retele.

Fuiorea a spus ca proiectul Netcity prevede ca fiecare cladire sau unitate locativa din Bucuresti sa fie conectata la aceasta retea.

"Pe termen lung, implementarea proiectului va conduce la eliminarea cablurilor pozate aerian pe domeniul public.

In prezent, primaria Capitalei nu prea castiga bani din utilizarea de catre operatori a domeniului public.

In Amsterdam (Olanda), operatorii care nu utilizeaza retea de telecomunicatii a orasului platesc o taxa destul de piperata", a spus reprezentantul Netcity.

El a adaugat ca, in cel mult o saptamana, Primaria Capitalei poate elimina cablurile de pe stalpi, posibila operatiune avand insa ca efect intreruperea accesului la servicii de telecomunicatii pentru mai mult de 70% din clientii operatorilor din Bucuresti.

"Prin implementarea Netcity, cablurile aeriene vor trece in subteran.

Procesul va fi insa de durata", a mai spus Fuiorea.

Potrivit datelor prezentate de Fuiorea, reteaua Netcity este operationala pe un traseu care insumeaza 12 kilometri, alti 100 de kilometri fiind in diferite stadii de realizare.

"Pentru primii 12 kilometri s-a cheltuit cateva milioane de euro", a spus directorul comercial al Netcity Telecom.

Contractul pentru realizarea retelei NetCity a fost semnat in iunie 2008, pe o perioada de 49 de ani, intre Primaria Bucuresti si UTI Systems, alaturi de firma Netcity Telecom, obiectul fiind realizarea infrastructurii pentru telecomunicatii. 

#netcity, # operatori, # telecom , #stiri Impact