Nou cartier in Cluj construit de compania Impact

Vineri, 20 Octombrie 2006, ora 03:40
1131 citiri

Compania Impact, condusa de omul de afaceri Dan Popp, a castigat licitatia pentru construirea unui cartier pe Dealul Lombului din Cluj.Oferta Impact a fost preferata in locul celei depuse de compania portugheza Iberest, una dintre cele mai mari companii de profil din Peninsula Iberica, transmite corespondentul AMOS NEWS.

Potrivit directorului tehnic al Primariei Cluj, Sorin Apostu, membrii comisiei de licitatie au optat in favoarea companiei Impact pentru ca aceasta a oferit municipalitatii un procent mai mare din suprafata cartierului.

Cele doua planuri urbanistice aduse de companiile concurente difereau extrem de mult. Planul Iberest viza amenajarea a 150 de hectare iar cel al companiei Impact se refera la amenajarea a 100 de hectare. Compania portugheza a oferit Primariei 27 la suta din suprafata viabilizata iar Impact a oferit 33 la suta.

Aceste parcele ar urma sa fie oferite tinerilor casatoriti care doresc sa isi ridice locuinte acolo. In plus, fiecare firma va oferi municipalitatii 75 de locuinte sociale si jumatate din profitul rezultat din vanzarea cartierului.

Francisc MADARASAN

Amos News