O asociatie din turism vrea ca toate firmele de pe Litoral sa plateasca o taxa de promovare

Vineri, 26 Martie 2010, ora 12:54
1108 citiri
O asociatie din turism vrea ca toate firmele de pe Litoral sa plateasca o taxa de promovare

Asociatia Litoral-Delta Dunarii propune autoritatilor locale de pe Litoral introducerea unei taxe de promovare, care se va aplica fiecarei firme cu activitati in statiunile turistice.

"In conditiile in care bugetele autoritatilor locale dedicate promovarii turismului s-au redus substantial, iar bugetul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului alocat actiunilor de promovare si organizarii de evenimente a scazut cu 50% fata de anul 2009, apreciem ca nu vom mai putea beneficia de actiuni de promovare a turismului si de evenimente pe Litoral si in Delta Dunarii", se arata intr-un comunicat al asociatiei, preluat de Mediafax.

Oficialii Asociatiei Litoral apreciaza ca, tinand cont de faptul ca atractivitatea unei destinatii turistice este influentata in mod direct de componenta de agrement, imposibilitatea organizarii evenimentelor preconizate va avea un impact negativ asupra deciziei potentialilor turisti de a vizita riviera romaneasca si Delta Dunarii.

"Mai mult decat atat, s-au facut eforturi deosebite pentru revenirea celui mai mare turoperator german pe piata romaneasca, oferta de evenimente pentru sezonul estival 2010 fiind deja inclusa in cataloagele TUI.

Luand in considerare aceste aspecte, este imperios necesara instituirea acestei taxe de promovare, intrucat fiecare agent economic care activeaza intr-o statiune turistica trebuie sa contribuie la promovarea statiunii in perimetrul careia isi desfasoara activitatea", se mai arata in comunicat.

Asociatia Litoral-Delta Dunarii este un parteneriat public-privat care reuneste autoritati publice locale, patronate hoteliere, patronatul agentiilor de turism, Aeroportul International "Mihail Kogalniceanu" , Administratia Porturilor Maritime Constanta, Camera de Comert, Industrie si Navigatie Constanta, Danubius TUI si alti operatori din turism.

HMD a lansat smartphone-uri la prețuri sub 800 RON. Cu ce specificații vin
HMD a lansat smartphone-uri la prețuri sub 800 RON. Cu ce specificații vin
HMD a lansat recent trei noi smartphone-uri sub marca proprie: HMD Pulse Pro, HMD Pulse+ și HMD Pulse. În cadrul unei întâlniri online care a avut loc pe 17 aprilie, Adam Ferguson,...
Infinix intră pe piața din România! Producătorul oferă telefoane de buget, cu specificații decente. Care sunt prețurile
Infinix intră pe piața din România! Producătorul oferă telefoane de buget, cu specificații decente. Care sunt prețurile
Compania Infinix Mobility, cunoscută pentru tehnologiile inovative și telefoanele de buget, mid-range și high-end, își extinde acum operațiunile pe piața din România. Fondată în 2013,...
#firme, #litoral, #promovare, #taxa , #stiri Impact