Oslo, cea mai scumpa capitala pentru expati. Vezi pe ce loc se afla Bucurestiul

Marti, 14 Iunie 2011, ora 09:23
2071 citiri
Oslo, cea mai scumpa capitala pentru expati. Vezi pe ce loc se afla Bucurestiul

Oslo este capitala cea mai scumpa pentru expati, din Europa, potrivit unui clasament realizat de firma britanica de recrutare ECA International, care precizeaza ca Bucurestiul a coborat patru pozitii, pe locul 74, din totalul de 78 de state analizate, transmite Mediafax.

Intre orasele din centrul si estul Europei mai scumpe decat Bucurestiul se afla Zagreb (50), Praga (63), Sofia (66), Budapesta (69), Varsovia (70) si Belgrad (73).

In Europa, capitala norvegiana Oslo este orasul cu cele mai mari costuri pentru expati si este pe locul al doilea in lume in aceasta privinta, fiind urmata de Stavanger din Norvegia (locul patru in lume) si orasul elvetian Zurich (locul sase in lume).

Intre orasele europene analizate, cresterea costului vietii este cea mai perceptibila in Elvetia.

In pofida inflatiei foarte scazute, Zurich a urcat de pe locul 10 pe 6 in clasamentul mondial, ca urmare a aprecierii puternice a francului elvetian.

Orasele cu cel mai puternic recul al costului vietii sunt din Turcia si Germania.

Astfel, Istanbul a coborat de pe locul 60 pe 78, iar Munchen de pe pozitia 35 pe 60, in clasamentul general.

Intre 2010 si 2011, Parisul a coborat de pe locul 16 pe 20, in topul mondial, ca urmare a deprecierii euro.

"Dificultatile economice pe care le traverseaza unele tari europene au impact asupra euro", a declarat Frederic Franchi, director la ECA International.

Franchi a explicat ca o consecinta directa a deprecierii euro este ca numeroase orase europene au coborat in clasamentul mondial.

Aceasta tendinta a aparut recent, iar companiile tin tot mai mult seama de diferentele de cost al vietii in stabilirea primelor varsate expatilor.

Acest fapt permite europenilor care pleaca sa lucreze in Asia sau Australia sa isi conserve nivelul de trai si puterea de cumparare.

Chisinaul ocupa pozitia 78, ultima in Europa. 

La efectuarea clasamentului, ECA International a evaluat 400 de orase la nivel mondial, iar clasamentul este condus de Tokyo.

Intre cele mai scumpe cinci orase din lume se mai afla alte doua din Japonia, Nagoya (3) si Yokohama (5), Oslo se afla pe pozitia a doua, iar Stavenger din Norvegia pe patru.

#capitala expati, #costuri viata, #bucuresti, #expati , #stiri Impact