Peisaje de o frumusete cosmica

Luni, 14 Februarie 2011, ora 17:05
3647 citiri
Peisaje de o frumusete cosmica

Ca sa poti vedea panorame de o frumusete, rara, exotica, extrem de asemanatoare cu peisajele cosmice, atunci nu trebuie sa parcurgi o distanta astronomica, pentru ca astfel de privelisti se afla chiar pe planeta noastra. Valea Lunii, Lacul Abbe sau Lanzarote sunt doar cateva exemple selectate de lonelyplanet.com pentru a evidentia locurile unice ale Terrei, caracterizate de o frumusete "nepamanteana".

 

Pe urmele lui Neil Armstrong, in Chile

Valle de la Luna sau Valea Lunii din Chile este caracterizata de formatiuni din piatra, cu aspect ciudat, similar cu formele de relief prezente pe solul lunar.

Dunele si vulcanii sunt alte doua elemente care completeaza tabloul suprarealist. Pentru un impact maxim, vizitati regiunea la apus, cand valea devine la propriu inundata de nuante aprinse, precum purpuriu, roz si auriu.

Plimbare pe langa vulcanii Islandei

Formatiuni ciudate, din roca puteti vedea si in regiunea vulcanica a Islandei, acoperita de aburii acidului boric, marcata de portiuni noroioase si de campuri realizate de lava. Peisajele din jurul localitatii Myvatn vor face perfect justificabila intrebarea: “pe ce planeta ma aflu?”

Lac Abbé, decorul filmelor SF

Filmul SF “Planeta Maimutelor” a fost filmat in apropierea regiunii Lac Abbe din Republica Djibouti, decorul fiind ales datorita reliefului ireal, dominat de “cosuri” din piatra, inconjurate de suprafete pustii, cu un nivel ridicat de salinitate.

Oglinda de sare din Bolivia

Bolivia ascunde una dintre cele mai spectaculoase zone ale lumii: Salar de Uyuni, supranumita si “Marea de sare”.

Aceasta este principala atractia turistica a statului sud-american, mai mult de 60.000 de turisti fiind curiosi sa descopere aceasta veritabila oglinda naturala, unde ai senzatia ca plutesti printre nori.

Hornurile cioplite de zane, in Cappadocia

Cu hornurile sale facute de zane, cel putin in opinia localnicilor, cu vaile stancoase in cascada si cu orasele pline de labiritnuri subterane, provincia Cappadocia din Turcia ramane un magnet pentru turisti.

Pe langa faptul ca stancile din aceasta zona constituie o atractie in sine datorita formelor neobisnuite, ele sunt cunoscute si pentru faptul ca in antichitate au fost adaposturi si lacasuri de rugaciune.

Apa cu doua culori din Lanzarote

Relieful din centrul Insulei Lanzarote, in Arhipelagul Canare, foarte asemenatoare cu cel de pe luna, i-ar face cu siguranta pe Armstrong si pe Aldrin sa se simta ca acasa. Apele de un verde stralucitor ale lagunei El Golfo Crater, inconjurate de valurile albastre ale lacului contrasteaza puternic, oferind un peisaj incredibil.

Desenele din Nazca, vizibile numai din aer

Erich von Daniken a investit foarte mult timp si bani incercand sa isi demonstreze teoriile si cautand dovezi ca sa ii sprijine afirmatiile referitoare la istoria pe care o credea adevarata.

In opinia sa, Pamantul ar fi fost vizitat de fiinte inteligente care au realizat o serie de edificii, pe care astazi istoricii, arheologii si specialistii le explica rudimentar prin temple sau lacase de cult.

Desenele peruane din Nazca sunt un astfel de exemplu, starnind controverse in continuare, avand in vedere ca misterioasele desene nu pot fi vazute decat de la o altitutine apreciabila.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Parlamentul depășește scandalul de luni. Cine sunt noii membri ai Consiliului Concurenței
Parlamentul depășește scandalul de luni. Cine sunt noii membri ai Consiliului Concurenței
Ședința de luni din plenul reunit al Parlamentului României, care avea ca obiect numirea noilor membri ai Consiliului Concurenței, a fost una tensionată. Două partide au absentat de la vot,...
Pensiile vor fi virate înainte de Paște. Anunțul lui Marcel Ciolacu
Pensiile vor fi virate înainte de Paște. Anunțul lui Marcel Ciolacu
Premierul Marcel Ciolacu i-a cerut ministrului Muncii, Simona Bucura Oprescu, marți, 23 aprilie, la începutul ședinței de Guvern, să facă demersurile necesare pentru ca toate pensiile să fie...
#destinatii turistice, #peisaje, #salar de uyuni , #stiri Impact