Piata ambalajelor autohtona va ajunge la 936 milioane de euro in 2007

Vineri, 30 Noiembrie 2007, ora 13:44
3407 citiri
Piata ambalajelor autohtona va ajunge la 936 milioane de euro in 2007

Piata ambalajelor din hartie si polimeri va ajunge, la sfarsitul anului 2007, la 936 milioane euro, a declarat vineri presedintele companiei OP Consulting, Octav Preoteasa.

'Piata ambalajelor din Romania este in plina dezvoltare, iar noi estimam cresteri de 10-15 la suta pe an, in perioada urmatoare. Cu toate acestea, valoarea este de 7-8 ori mai mica decat media europeana', a afirmat Preoteasa.

Ambalajele din portofoliul OP Consulting se impart in etichete auto-adezive, ambalaje flexibile, carton duplex si carton ondulat.

Privitor la etichetele autoadezive, valoarea a acestora in piata atohtonaajunge la 150 milioane euro, aceeasi valoare avand-o si piata pentru ambalajele flexibile din plastic. Piata de carton ondulat are valoarea cea mai ridicata, in jur de 300 milioane euro, in timp ce cartonul duplex valoreaza circa 150 milioane euro din piata. Din valoarea totala de 720 milioane euro, se adauga aproximativ 30%, care reprezinta importurile.

'Importurile detin o pondere importanta din cauza faptului ca echipamentele costa destul de mult, iar producatorii autohtoni de ambalaje sunt putini si au termene de executie relativ lungi. In aceste conditii, clientii prefera sa importe din Italia, Turcia sau Grecia', a mentionat Octav Preoteasa.

Acesta a completat ca o linie intreaga de productie ambalaje poate costa intre doua si cinci milioane euro.

OP Consulting activeaza in Romania de aproximativ 15 ani si detine 60-85% din piata echipamentelor de productie a ambalajelor si serviciilor post-vanzare pentru acestea. Compania a organizat vineri conferinta dedicata pietei ambalajelor, intitulata 'Piata Ambalajelor din Romania la un an de la integrarea in Uniunea Europeana - Prezent si Perspective'.

In cadrul conferintei s-a discutat atat despre aspecte legate de productia diferitelor tipuri de ambalaje (etichete, carton duplex, ondulat si microondulat, ambalaje flexibile etc.), cat si despre legislatia europeana care reglementeaza obligatiile agentilor economici in ceea ce priveste colectarea, valorificarea si reciclarea deseurilor provenite din ambalajele pe care acestia le comercializeaza.

Piata ambalajelor a fost privita si din punctul de vedere al marketingului, adica al impactului pe care un ambalaj potrivit si de buna calitate il are asupra vanzarilor. Au participat producatori de masini unelte din domeniul ambalajelor lideri de piata la nivel mondial.

<b>Bloombiz</b>

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.