Popp (Impact): Modul in care a procedat firma Romconstruct reprezinta "o maniera de santaj"

Luni, 12 Iulie 2010, ora 16:44
1869 citiri
Popp (Impact): Modul in care a procedat firma Romconstruct reprezinta "o maniera de santaj"

Directorul general al Impact, Dan Ioan Popp, a calificat luni modul in care a procedat firma Romconstruct drept "o maniera de santaj", intrucat, prin solicitarea insolventei dezvoltatorului imobiliar, chiar in caz de castig, nu ar ajunge la rezultatul propus, si anume recuperarea banilor, informeaza NewsIn.

Potrivit lui Popp, Romstruct s-a indepartat de "scopul aparent", recuperarea datoriei, prin deschiderea procedurii de insolventa a Impact, intrucat la masa credala se vor inscrie toti creditorii.

"Prin urmare, intelegem ca au fost prost sfatuiti", a declarat Popp.

El a spus, pentru NewsIn, ca reprezentanti ai companiei Romconstruct Ploiesti l-au contactat pe seful de santier al proiectului realizat de Impact si Romconstruct.

"Sefului de santier al nostru i s-au dat telefoane din partea unui domn, Rosu, tocmai in acest sens, sa obtina sumele, pentru ca altfel va merge mai departe. Lucru de care noi nu am stiut niciodata, pentru ca aceste discutii si telefoane au ramas la nivelul respectiv", a declarat Dan Ioan Popp.

Impact Developer&Contractor (Impact) a fost oprita de la tranzactionare pe Bursa, dupa ce Tribunalul Bucuresti a decis admiterea actiunii formulate de Romconstruct SA Ploiesti privind deschiderea insolventei.

Coordonatorul departamentului juridic din cadrul Impact, Gina Patrinoiu, a declarat ca societatea va ataca sentinta cu recurs, acesta urmand sa fie judecat cel mai devreme in toamna, dar ca va solicita la Curtea de Apel suspendarea deciziei, iar acest lucru ar putea avea loc in doua saptamani.

In cazul unei solutionari favorabile la Curtea de Apel, Impact ar putea reveni la tranzactionare.

Cat priveste procesul, reprezentantii Impact au declarat ca nu au motivat actiunea de recurs, intrucit nu stiu care au fost motivele care au stat la baza deciziei Tribunalului.

Ei au declarat ca, cel mai probabil, isi vor motiva actiunea cu faptul ca datoriile Impact sunt de circa 150 milioane de lei, in timp ce activele companiei sunt de 480 milioane lei.

Pe de alta parte, Impact se afla in negociere cu trei case de avocaturi pentru reprezentarea in proces.

Dan Ioan Popp a declarat ca fima va discuta cu avocatii chiar varianta cosnstituirii unui cont escrow in care sa depuna suma pretinsa de Romconstruct.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
România continuă să fie pe primul loc în UE când vine vorba despre inflație. Un bun exemplu în acest sens reprezintă tarifele din stațiuni, stabilite de hotelieri. Față de anul trecut,...
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Dolj: Şofer înregistrat de radar în timp ce conducea cu viteza de 218 kilometri pe oră pe DN 55 Un şofer din Craiova a rămas fără permisul de conducere pentru 120 de zile după ce a fost...
#impact Romconstruct insolventa datorii , #stiri Impact