Pretul aurului a scazut joi cu peste 3%

Joi, 22 Septembrie 2011, ora 22:26
1119 citiri
Pretul aurului a scazut joi cu peste 3%

Pretul aurului a scazut joi cu peste 3% si se indreapta spre cel mai amplu declin luna din ianuarie, dupa ce noul program anuntat de Rezerva Federala (Fed) a Statelor Unite pentru sustinerea economiei a urcat cotatia dolarului, cu impact negativ asupra burselor de marfuri, conform Mediafax.

Presiunile din piata au fost amplificate de scaderea unui indice privind industria prelucratoare din China, pentru a treia luna consecutiv, informatie care a determinat scaderea pretului paladiului la cel mai redus nivel din ultimele zece luni.

Fed a avertizat ca economia americana este expusa unor riscuri semnificative si a anuntat un program de 400 de miliarde de dolari de vanzare de obligatiuni pe termen scurt si achizitie de titluri pe termen lung. Programul are rolul sa determine scaderea dobanzilor pentru creditele pe termen lung.

Decizia, anticipata de analisti, a dezamagit investitorii care asteptau masuri de sustinere mai ferme, iar preturile actiunilor si materiilor prime au scazut.

Indicele dolarului a atins cel mai ridicat nivel din ultimele sapte luni, ceea ce a influentat negativ piata aurului.

La ora 14:08 GMT, aurul spot era cotat in scadere cu 3,2%, la 1.724,79 dolari uncia, cel mai redus nivel atins de la sfarsitul lunii august.

Contractele futures pentru aurului cu livrare in decembrie au coborat cu 4,4%, la 1.729,5 dolari uncia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Noi aprecieri contradictorii în cotația leului față de euro și dolar. Gramul de aur, în scădere
Noi aprecieri contradictorii în cotația leului față de euro și dolar. Gramul de aur, în scădere
Moneda naţională s-a depreciat marţi, 22 aprilie, în raport cu euro, care a fost calculat de Banca Naţională a României (BNR) la 4,9762 lei, în creştere cu 0,04 bani (+0,01%) faţă de...
Rata șomajului se menține la 5.6% la finalul anului 2023 – TradeVille
Rata șomajului se menține la 5.6% la finalul anului 2023 – TradeVille
Volumul Cifrei De Afaceri Din Serviciile Prestate, In Creștere In primele 2 luni ale anului 2024, volumul cifrei de afaceri din serviciile de piața prestate populației a crescut, ca serie...
#aur, #pret aur, #cotatie aur, #pret aur crestere, #fed, #federal reserve, #rezerva federala, #bursa, #piata capital , #stiri Impact