Radare care nu pot fi detectate, in dotarea Politiei Rutiere

Luni, 01 Martie 2010, ora 12:21
1728 citiri
Radare care nu pot fi detectate, in dotarea Politiei Rutiere

Peste 400 de radare de ultima generatie , care nu pot fi detectate de aparatele soferilor auto, intra, de luni, in dotarea Politiei Rutiere, echipamentele urmand sa fie activate ulterior. 

"Marea noutate privind cele 449 de radare ce urmeaza sa fie utilizate la nivel national este faptul ca datele vor fi stocate pe hard-disk extern, cu o capacitate de 80 de Gb, adica un timp de 30 de ore de intregistrare continua", a declarat, pentru MEDIAFAX, Aurelian Calineata de la Directia Rutiera a Politiei Romane, precizeaza Mediafax.

Totodata, aparatele pornesc automat ?i se opresc automat cand sesiseaza o depasire a vitezei legale, in restul timpului ele filmand fara sa inregistreze.


Radarele vor fi setate de catre politi?tii rutieri ?i pot sa memoreze 30 de secunde anterior infractiunii comise de ?ofer.


Concret, in cazul unui incident rutier in care un autoturism accidenteaza o persoana, radarul va memora evenimentele cu 30 de secunde inaintea impactului , pentru a nu omite contextul producerii accidentului.


O alta functie a noilor radare este cea "stand-by", ele putand fi setate sa intrerupa unda radar ?i sa nu mai urmareasca depa?irile vitezei legale, ci sa inregistreze numai imagini.


Detectoarele din alte ma?ini nu pot sesiza unda radar a noilor aparate, astfel ca ?oferii nu au un timp de reactie pentru a frana.


Potrivit lui Calineata, radarele separa sensurile de mers, iar camera ?i antena reprezinta un corp comun.


Peste 100 de astfel de radare au fost deja distribuite in teritoriu, iar zece au ajuns la Brigada de Politie Rutiera Bucure?ti.


Alte noua astfel de radare urmeaza sa intre in dotarea Brigazii in viitorul apropiat, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, Christian Ciocan.


Radarele Audiovision inregistreaza ?i pe timpul noptii, la temperaturi foarte scazute (aproximativ - 20 de grade Celsius), iar, momentan, ele sunt in perioada de testare in Romania.


Potrivit lui Christian Ciocan, radarele vor fi puse in functiune "la un moment surpriza".


Ciocan a adaugat ca, in ceea ce priveste amenzile acordate soferilor pentru depasirea vitezei legale, in 2009 politistii rutieri au acordat peste 50.000 de sanctiuni, cu aproximativ 10.000 mai multe decat in 2008.


Acesta a precizat ca ofiterii au ridicat peste 900 de permise de conducere in 2009, in vreme ce in anul anterior numarul s-a apropiat de o mie.

 

Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Compania Xiaomi a emis recent un avertisment către utilizatorii săi privind riscurile asociate cu folosirea protecțiilor de ecran cu adeziv lichid UV. În ciuda popularității acestor...
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a anunțat, pe 23 aprilie, că urmează să investigheze platformele de comerț online chinezești Temu și Shein, făcând și o...
#amenzi, # radare, # politie, # soferi , #stiri Impact