Radiocom a realizat un profit net de circa 30 milioane lei in S1

Duminica, 31 Iulie 2011, ora 13:24
1562 citiri
Radiocom a realizat un profit net de circa 30 milioane lei in S1

Societatea Nationala de Radiocomunicatii (Radiocom), controlata de Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale, a realizat in primul semestru al acestui an un profit net de 29,43 milioane lei, comparativ cu pierderile inregistrate in primele sase luni din 2010, de 97,71 milioane lei. 

"Impactul pozitiv in rezultatele din semestrul I din 2011 se datoreaza, in principal, planului de masuri si actiuni concrete de optimizare a costurilor prin reducerea ponderilor mari din structura de cheltuieli a companiei, printre acestea numarandu-se cheltuielile legate de personal, cheltuieli legate de deplasari si reducerea sporurilor angajatilor", potrivit datelor transmise de Radiocom, la solicitarea NewsIn.

Reprezentantii companiei spun ca o alta cauza care a determinat acest trend pozitiv favorabil in anul 2011 a fost diferenta de curs valutar.

De asemenea, Radiocom a inregistrat o cifra de afaceri de 165.008.804 lei in primul semestru al anului 2011, comparativ cu aceeasi perioada a anului 2010, cand compania a avut o cifra de afaceri de 169.151.329 lei.

"Aceasta diferenta se datoreaza, in special politicii si masurilor de fidelizare si securizare a clientilor mari ai Radiocom, ca urmare a acordarii unor discount-uri de loializare aplicate contractelor incheiate inca din 2008-2009 si ajunse la termen, masurilor de retentie pentru clientii ofertati de alti competitori din piata telecom, printr-o politica tarifara agresiva, precum si finalizarii unor contracte comerciale privind furnizarea de servicii aflate la sfarsitul ciclului de viata (de exemplu, linii inchiriate) si care au fost inlocuite cu servicii alternative (transport de date pe fibra optica), la preturi mult mai avantajoase pentru clienti", spun reprezentantii Radiocom.

Totodata, Societatea Nationala de Radiocomunicatii si-a crescut veniturile pe urmatoarele linii de business: solutii radio de tip VPN (retele private virtuale), servicii de colocare (inchiriere spatii tehnice si antene) oferite clientilor pe infrastructura proprie si servicii de tip 2P (double play), Internet si telefonie IP, pe tehnologie WiMAX, potrivit datelor societatii.

De asemenea, numarul de conturi de clienti existenti, in prezent, in portofoliul Radiocom, a crescut cu 40%, in raport cu aceeasi perioada a anului anterior.

De asemenea, Radiocom estimeaza pentru acest an un profit net de 249.720 lei, dupa pierderile de 40,35 milioane lei din 2010.

Societatea Nationala de Radiocomunicatii si-a bugetat pentru acest an venituri totale de 397,21 milioane lei, mai mici cu 12% fata de veniturile inregistrate anul trecut, de 451,39 milioane lei. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#comunicatii, #profit radiocom, #radiocom , #stiri Impact