RBS da bonusuri de milioane de euro dupa ce s-a salvat pe bani publici

Joi, 05 Februarie 2009, ora 17:06
1373 citiri
RBS da bonusuri de milioane de euro dupa ce s-a salvat pe bani publici

Royal Bank of Scotland planuieste sa acorde niste bonusuri exorbitante bancherilor din Londra, desi a fost salvata cu peste 20 de milioane de euro din bani publici.

UK Financial Investments (UKFI), o institutie din portofoliul Trezoreriei britanice care controleaza activitatea RBS, se pare ca si-a dat acordul pentru aceste bonusuri, desi nu cunoaste inca toate detaliile.

"Nu exista nicio obiectie impotriva acestor bonusuri, dar sunt supuse unor supravegheri foarte atente. Cifrele vor fi, insa, greu de inteles pentru publicul larg", a declarat o sursa pe care Times o descrie drept "bine plasata".

"Unele dintre banci traiesc cu speranta ca totul va reveni la normal in mai putin de un an. Dar lucrurle chiar s-au schimbat si trebuie sa accepte asta", a declarat John McFall, un director din cadrul Trezoreriei.

Stephen Hester, noul director executiv de la RBS, se pare insa ca este constient de impactul pe care l-ar avea aceste plati, asa ca se gandeste ca bonusurile sa fie acordate in actiuni.

Ministrul britanic al Comertului, Peter Mandelson, a avertizat ca acordarea acestor bonusuri ar putea distruge increderea oamenilor in banca.

"Ceea ce as vrea sa spun e va rog gaditi-va bine cum va arata asta in ochii opiniei publice", a spus Mandelson, citat de Daily Mail.

Banca este detinuta acum in proportie de 68% de statul britanic si trebuie sa-si prezinte in trei saptamani raportul financiar pe anul 2008, in care se asteapta sa se anunte pierderi de 7-8 miliarde de lire. La cateva saptamani dupa acest raport se intentioneaza si plata bonusurilor.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#rbs, # bonusuri, # milioane, # bancheri , #stiri Impact