Reanimarea paradisului pierdut, Delta Dunarii

Luni, 25 August 2008, ora 13:40
8703 citiri
Reanimarea paradisului pierdut, Delta Dunarii

Pentru turisti si bastinasi deopotriva, Delta Dunarii inseamna peisaje fascinante, minunate vietuitoare ce traiesc inconjurate de flora pitoreasca, un trai aparte. Unii dintre acestia, insa, uita de respectul pentru natura.

La remarca unui cititor

Continuam cu Delta Dunarii , insa schimbam putin registrul. Apelam la cifre, la termeni mai mult sau mai putin "poetici", la cuvinte de sine-statatoare. Pentru ca, nu-i asa, turismul nu inseamna numai distractie si desfatare.


Adevarata activitate turistica solicita ceva mai mult simt civic, iar grija pentru protejarea naturii ar trebui sa fie o gena adanc incrustata in "specificatiile tehnice" ale fiecarui individ. Frumos spus, mai greu de realizat.

 

Insa lucrurile au inceput sa se miste si la noi. Constienti de imensa importanta a acestui ecosistem, cateva ONG-uri "au luat taurul de coarne" si au initiat adevarate campanii de "reanimare". Nume din ce in ce mai sonore precum GreenPeace, Salvati Dunarea si Delta, Panda Org (WWF Programul Dunare-Carpati Romania) au derulat si deruleaza inca activitati in acest scop. Si, imbucurator, lista continua… .

 

Ecoturism, ecoturisti, ecolocatii

 

Ce este ecoturismul? O calatorie responsabila intr-o zona naturala care contribuie atat la conservarea patrimoniului natural cat si la bunastarea populatiei locale. Un semnal ca trebuie sa avem mai multa grija la impactul pe care il avem asupra mediului. Cu spirit vizionar, exista ceva resort-uri, vile si unitati de cazare ce au la baza acest concept. Pentru preturi de cinci stele( incepand de la 138 euro), ai ocazia de a te bucura de armonia dintre lux si traditie.


Dar eco nu inseamna neaparat scump. Poti alege varianta mai simpla si, de ce nu, originala de a sta sub acoperisul unei familii de localnici. Nu numai ca vei manca sanatos, dar vei putea deveni si un fin observator al modului de trai rural.


 

Delta in cifre

Jumatate din turistii care viziteaza Delta Dunarii vin in mod organizat, cu firmele unde sunt angajati, pentru team-bulding-uri, seminarii si traininguri.


 

Austriecii, pasionati de delta. Anul trecut au intrat in Romania peste 200.000 de austrieci, iar incasarile valutare pentru servicii turistice oferite acestora au depasit 50 milioane de euro.

Cei mai multi vin pentru oferta culturala, atat cu grupuri organizate, cat si individual. Au intre 29-59 de ani, studii superioare si venituri peste medie. Acestia sunt interesati si de turismul rural si natural si vor sa cunoasca satele si populatia.

 

 

 

Pe langa cetateni din UE, se mai distreaza pe pamanturile noastre si americani, australieni, singaporezi, japonezi sau sud-africani. Cei mai multi vin in delta ca sa se relaxeze.


Deci se poate!

 

Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat, Director General & Președinte al Consiliului de Administrație Bento, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de...
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Când vine vorba de amenajarea camerei copilului tău, fiecare piesă de mobilier pe care o alegi joacă un rol crucial în crearea unui spațiu atât funcțional, cât și primitor. Mai mult...