Reducerea functiilor de conducere si cheltuielilor, masuri pentru a evita disponibilizarile la SNLO

Luni, 17 Ianuarie 2011, ora 15:11
1997 citiri
Reducerea functiilor de conducere si cheltuielilor, masuri pentru a evita disponibilizarile la SNLO

Directorul Societatii Nationale a Lignitului Oltenia (SNLO), Daniel Burlan, a anuntat, luni, ca, pentru a pastra cat mai multe locuri de munca, anul acesta compania va lua o serie de masuri, printre care reducerea cheltuielilor materiale si a functiilor de conducere din subunitati, informeaza NewsIn.

Administratia si reprezentantii sindicatelor au ajuns la o concluzie comuna in ceea ce priveste procesul de restructurare necesar in domeniul mineritului din Oltenia.

In urma negocierilor, s-a ajuns la concluzia ca anul acesta trebuie reduse cheltuielile cu 11%, aceeasi reducere fiind prevazuta si pentru anul 2012.

Potrivit lui Daniel Burlan, directorul general al SNLO, va avea loc o reducere a cheltuielilor materiale, a celor cu munca vie, a celor cu activitatile sportive, reducerea primelor, a tichetelor cadou, a indemnizatiilor de concediu.

"Anul acesta trebuia sa inceapa cu un program de restructurare a personalului, dar, pentru a micsora impactul social, am convenit cu sindicatele sa aplicam alte masuri.

Principalul scop este pastrarea locurilor de munca. Una dintre masuri va fi intrarea a 400 de mineri in concediu de asteptare vreme de doi ani, dupa care vor putea iesi la pensie.

Va avea loc o reducere a cheltuielilor materiale, dar si a cheltuielilor cu munca vie, numai ca aceste masuri fac posibila mentinerea la lucru a minerilor care urmau sa fie disponibilizati daca aplicam programul de restructurare", a precizat directorul Daniel Burlan, luni, intr-o conferinta de presa.

SNLO este asociat la Clubul de fotbal Pandurii si la Minerul Motru, iar reducerea cheltuielilor se va aplica si in acest domeniu.

"Anul acesta, dar si la anul, vom reduce cu cel putin 11% valorea banilor pe care ii acordam echipelor de fotbal", a spus Daniel Burlan, directorul general al SNLO.

De asemenea, la categoria reduceri vor intra si posturile de conducere de la fiecare subunitate.

"Functiile de conducere la toate subunitatile si in toate structurile vor fi reduse, indemnizatia de concediu si prima de vacanta vor fi recalculate, cuantumul tichetelor cadou va fi redus, o parte din contravaloarea mesei va fi suportata de catre o parte din angajati, la fel intamplandu-se si in cazul transportului minerilor.

Si numarul masinilor unitatii a fost redus, urmand sa se ajunga la 24 de la 80, cate au fost in 2008.

Pe langa acestea, fiecare subunitate va avea un program flexibil de functionare, in functie de nivelul livrarilor spre beneficiari, variind de la o luna pana la sase luni de somaj tehnic", a mai precizat Daniel Burlan, directorul SNLO.

Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Gorj a anuntat, saptamana trecuta, ca a primit notificari din partea Societatii Nationale a Lignitului Oltenia (SNLO) si complexurilor energetice Rovinari, Turceni si Craiova, care vor disponibiliza, incepand cu 1 martie, peste 2.100 de persoane.

Potrivit purtatorului de cuvant al AJOFM Gorj, Ana-Maria Niculescu, cele mai multe persoane vor pleca de la SNLO, astfel ca de aici vor fi concediati 920 de salariati, conform notificarilor.

#reducere, #cheltuieli, #functii conducere, #disponibilizari, #snlo , #stiri Impact