Reguli

Luni, 21 Iulie 2008, ora 10:36
1529 citiri
Reguli

Reducerea consumului de apa, electricitate si substante daunatoare mediului sunt criterii de baza. Romania are primul hotel "verde". E vorba despre hotelul Saturn, de pelitoral, care detine eticheta ecologica pentru servicii turistice.

Prin facilitatile oferite de acest hotel se incearca protejareamediului. Reducerea consumului de energie electrica si de apa,folosirea la scara redusa a substantelor chimice si colectareaselectiva a deseurilor sunt criteriile pe baza carora hotelul Saturn aprimit "Floarea europeana" pentru servicii turistice.

 

Servicii, nu si alimentatie "eco"

Scopul criteriilor de acordare a etichetei ecologice este de a limitaimpactul asupra mediului. Acestea promoveaza cu precadere reducereaconsumului de energie, a consumului de apa, a cantitatii de deseurigenerate si favorizeaza utilizarea resurselor regenerabile si asubstantelor mai putin daunatoare mediului. In plus, eticheta ecologicaeuropeana promoveaza comunicarea si educatia in domeniul protectieimediului.

Hotelul se axeaza, cel putin pentru moment, doar pe oferirea unorservicii ecologice. Un program de alimentatie "bio" nu existadeocamdata in oferta.

Calitate prin ecologie

Hotel Saturn a fost construit in anul 2007, este deschis tot timpulanului si dispune de 68 de camere si patru apartamente. Pretul pentru onoapte de cazare, cu micul dejun inclus, este de 112 euro.

Turistii care aleg sa se cazeze aici primesc de la receptie un card deacces in camera prin care pot contribui la reducerea consumului deenergie electrica. Daca se deschide fereastra, aerul conditionat seintrerupe automat.

De asemenea, turistii au la dispozitie mape cu sfaturi si informatiidespre cum trebuie sa protejeze mediul. Pentru a nu se face risipa deapa, bateriile de la baie sunt prevazute cu senzori, dar au si manerereglabile.

Sapunul este de calitate, sub forma lichida pentru a polua mai putin.Dozatoarele sunt de altfel mult mai igienice decat sapunurile dinsavoniere.

Problema este ca turistilor nu li se pot impune aceste reguli "verzi".Nici deseurile nu sunt uitate la hotelul "verde". Aici, gunoiul estesortat si depozitat in containere separate.

Eticheta Ecologica Europeana a serviciilor turistice

Promoveaza conceperea, comercializarea si utilizarea serviciilorcare au un impact redus asupra mediului pe parcursul ciclului lor deviata.

Atesta calitatea utilizarii unui serviciu si calitatea sa ecologica.

Garanteaza o selectivitate a serviciilor prin nivelul de exigenta al criteriilor care stau la baza acordarii ei.

Are un caracter dinamic si evolutiv.

Este atribuita pentru o anumita perioada de timp, echivalenta cuvalabilitatea criteriilor (3-5 ani), urmand ca solicitarea acesteia safie reinnoita.

Are un caracter voluntar.

Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat, Director General & Președinte al Consiliului de Administrație Bento, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de...
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Când vine vorba de amenajarea camerei copilului tău, fiecare piesă de mobilier pe care o alegi joacă un rol crucial în crearea unui spațiu atât funcțional, cât și primitor. Mai mult...