Retragere de numerar direct din magazin

Miercuri, 28 Ianuarie 2009, ora 12:42
1330 citiri
Retragere de numerar direct din magazin

Romanii ar putea retrage numerar, in limita a 150 de lei, direct de la comerciantii cu vanzari mari, de la care cumpara cu plata prin card. Acest serviciu va fi lansat de Visa, in termen scurt, a declarat directorul general pentru Romania la Visa Europe, Catalin Cretu.

"Cash Back reprezinta un serviciu de eliberare de numerar la comercianti, in limita sumei de 150 de lei, dar numai dupa ce se realizeaza o tranzactie de vanzare-cumparare prin POS. Serviciul are rolul de a stimula tranzactiile cu carduri la comercianti", a afirmat Cretu, citat de Mediafax.

El a mentionat ca valoarea tranzactiilor efectuate la comercianti a crescut dupa implementarea serviciului Cash Back pe pietele mature, unde functioneaza deja.

Potrivit planului Visa, serviciul nu va fi disponibil in mod generalizat la toti comerciantii, ci doar la cei cu trafic mare, precum supermarketurile si retelele de benzinarii. "Comerciantii nu vor percepe comision la retragerea de numerar, dar vor avea ca avantaj scoaterea numerarului din casa si o majorare a vanzarilor", a precizat Cretu dupa conferinta de presa.

Visa mai intentioneaza sa lanseze si alte servicii, printre care cardul Prepaid, plata catre agentiile guvernamentale si plata la companiile de utilitati.

Cretu a explicat ca toate initiativele sunt concentrate in continuare pe "lupta impotriva numerarului", in contextul in care comportamentul romanilor este in continuare preponderent orientat spre retrageri masive de numerar de la bancomate, desi beneficiile cele mai mari pentru toti participantii sunt la plata la comercianti.

"Una din patru tranzactii este efectuata la comercianti, ceea ce este remarcabil pentru aceasta piata. In 2007, doar 18% dintre tranzactii erau realizate la comercianti. (...) Vom consolida acest trend pozitiv prin campanii de informare a consumatorilor, care vor fi lansate in curand", a spus Cretu.

El a mentionat ca la fiecare 100 de euro cheltuiti in Romania, 1,7 euro sunt plati prin cardurile Visa, comparativ cu un euro anul trecut.

"Asteptam in continuare o crestere solida a valorii tranzactiilor la comercianti, dar, evident, suntem prudenti, pentru ca exista un impact al crizei asupra economiei romanesti. Aceasta industrie va continua sa aiba crestere pe acest indicator. Evident, cand vorbim de criza vorbim de cresterea somajului si scaderi ale cardurilor de salarii, insa din volumele inregistrate nu se observa un fenomen dramatic", a adaugat Cretu.

Sursa: Bloombiz

#visa, # numerar, # card , #stiri Impact