Rolls-Royce face motoare de avioane in valoare de peste 2 miliarde dolari

Marti, 16 Iunie 2009, ora 08:52
1843 citiri
Rolls-Royce face motoare de avioane in valoare de peste 2 miliarde dolari

Grupul britanic Rolls-Royce a obtinut comenzi noi in valoare de 2,1 miliarde dolari cu ocazia Salonului Aeronautic din Paris, demonstrand ca producatorul de motoare castiga in continuare cota de piata, in ciuda crizei ce afecteaza industria, relateaza Reuters.

Compania a declarat in mai multe comunicate ca motoarele comandate vor fi folosite pentru a utila aeronave apartinand transportatorilor aerieni Gulf Air si Qatar Airlines din Orientul Mijlociu, Condor Airlines din Germania si Royal China.

Comanda Gulf Air a fost cea mai mare, in cuantum de 1,5 miliarde dolari. Motoarele sunt destinate unui numar de 20 de aeronave Airbus A330, livrarea urmand a avea loc in 2012.

Qatar si Royal China au semnat fiecare contracte in valoare 230 milioane dolari, destinate tot aeronavelor model Airbus.

Rolls-Royce a mai anuntat prelungirea pe cinci ani a contractului pe termen lung semnat cu transportatorul aerian german Condor Airlines, ce se ridica la 150 milioane dolari.

Producatorul britanic de motoare Rolls Royce Group Plc a afisat rezultate financiare in 2008 peste asteptari, anuntand un profit inainte de taxe in crestere cu 10%, la 880 milioane lire sterline (1,27 miliarde dolari).

De asemenea, compania, cunoscuta pentru motoarele de avioane produse, se asteapta ca rezultatele din 2009 sa fie in linie cu cele din anul precedent, in ciuda dificultatilor economice.

"Criza economica actuala va avea un impact asupra grupului, clientilor si furnizorilor, dar este prematur sa precizam durata si amploarea acestor efecte", a anuntat compania, citata de NewsIn.

Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Apple a lansat oficial în Statele Unite, pe 2 februarie, primul său headset de realitate mixtă, Apple Vision Pro. Acesta vine cu o ofertă bogată de peste 600 de aplicații și jocuri special...
Când va avea loc evenimentul Samsung Unpacked și ce dispozitive vor fi prezentate
Când va avea loc evenimentul Samsung Unpacked și ce dispozitive vor fi prezentate
Samsung plănuiește să organizeze evenimentul său emblematic, Unpacked, pe data de 10 iulie 2024, în Paris, potrivit mai multor surse. Alegerea Parisului ca gazdă pentru acest eveniment nu...
#cota, #motor, #piata, #rolls , #stiri Impact