Romania, tentanta pentru randamentele pe termen lung

Joi, 22 Iulie 2010, ora 16:19
985 citiri
Romania, tentanta pentru randamentele pe termen lung

Romania ramane o destinatie atractiva pentru investitorii care vor sa-si stabileasca pe plan local o capacitate de productie si urmaresc mai degraba randamente pe termen mai lung decat scurt, a declarat joi economistul sef al Biroului Bancii Mondiale la Bucuresti, Catalin Pauna, citat de Mediafax.

"Romania ramane o destinatie atractiva pentru investitorii care vor randamente generoase pe termen lung, si mai putin pe termen scurt.

Acest lucru se datoreaza costului de forta de munca redus, dar si proximitatii fata de alte piete europene", a declarat Pauna intr-o conferinta de presa.

Pe de alta parte, reprezentantul Bancii Mondiale mentioneaza ca lipsa reformelor structurale din ultimii ani, privind mediul de afaceri si alte sectoare, a facut imposibila atenuarea impactului puternic asupra PIB din 2009, cand economia s-a contractat cu 7,1%, dupa cresteri semnificative in anii precedenti.

"Contractia economica ar fi fost mult mai redusa in 2009 (daca ar fi fost facute reformele structurale, n.r.).

Acum ne-am fi aflat pe o panta ascendenta.

Ce trebuia facut in ultimii ani era concentrarea pe agenda reformelor structurale neterminate", a aratat Pauna.

El a mentionat domenii precum administrarea taxelor, flexibilizarea pietei muncii, calitatea mediului de afaceri si relevanta educatiei.

"Daca aceste lucruri ar fi fost abordate cu ani inainte, alta ar fi fost acum situatia", a spus Pauna.

In ceea ce priveste piata muncii, Pauna a mentionat ca, daca se doreste stimularea fortei de munca, ar fi de preferat sa se evite cresterea taxelor si sa fie imbunatatita flexibilitatea acestui sector, chiar prin amendarea Codului Muncii, care in prezent este destul de rigid. 

Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Îngrijirea personală este un subiect ce ar trebui să privească orice persoană. De multe ori, este asociată doar cu doamnele și domnișoarele, însă și bărbații au la fel de mare nevoie...
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
Obținerea unei culturi sustenabile, cu randament ridicat, este un proces provocator din cauza diverșilor factori care pot influența triticalele: condițiile meteo și de sol, dezvoltarea...
#bm, #investitori, #randamente , #stiri Impact