Romania va fi una dintre cele mai importante tinte pentru investitii imobiliare in 2008

Vineri, 18 Ianuarie 2008, ora 14:15
1104 citiri
Romania va fi una dintre cele mai importante tinte pentru investitii imobiliare in 2008

Romania si zona sudica a Alpilor sunt principalele 'puncte fierbinti' pentru investitorii imobiliari in 2008, potrivit unei analize realizate de Homebuyer and Property Investor, citata de Rompres.

Analistii spun ca ambele regiuni vor cunoaste cresteri in sectorul imobiliar in 2008. In Romania, pretul mediu al proprietatilor a inceput sa creasca dramatic dupa aderarea tarii la Uniunea Europeana, insa acestea reflecta inca o piata emergenta, in conditiile in care costurile pentru achizitia unui apartament sunt rezonabile.

Potrivit sursei citate, un apartament cu doua dormitoare poate fi achizitionat in Romania la un pret de 100.000 de lire sterline, cu 40% mai putin decat in alte tari sud-est europene. Expertii estimeaza insa ca pretul poate creste cu 15 pana la 25% in 2008 din cauza curselor directe operate in Romania de liniile aeriene low-cost britanice, precum Easyjet si Ryanair.

"Prezenta companiilor aeriene low-cost are un impact urias in tarile din Estul Europei si acelasi lucru se va intampla si in Romania", a spus Ben Mason, analist imobiliar din Marea Britanie.

Analistii mizeaza si pe frumusetea naturala si culturala a Romaniei dar si pe atractia pe care orasele medievale din Transilvania, Marea Neagra sau Bucurestiul o vor exercita asupra britanicilor.

Daca Ryanair, cea mai mare companie low-cost din lume, a deschis primele rute in Romania, spre Arad si Constanta, EasyJet opereaza, din decembrie 2007, curse catre orasul francez Grenoble, astfel incat numarul investitorilor imobiliari din Marea Britanie este asteptat sa creasca si in Sudul Alpilor.

Pretul unui metru patrat in apropiere de Grenoble este de 3.700 de lire sterline, comparativ cu 29.700 de lire in statiunile cunoscute din Alpi.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://www.rompres.ro/ target=_blank>Rompres</a>)

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.