Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Rosia Montana Gold Corporation pregateste viitoarea lansare a proiectelor

Rosia Montana Gold Corporation pregateste viitoarea lansare a proiectelor
Anul acesta este deciziv pentru proiectul de la Rosia Montana, iar Gold Corporation se pregateste pentru a-si dezvolta astfel afacerile in Romania.In acest context, Consiliul de Administratie al Rosia Montana Gold Corporation SA (RMGC) a anuntat numirealui Yani Roditis in functia de Chief Operating Officer (COO) al RMGC.
"Avand o experienta deosebita in proiectare, autorizare de mediu si operare miniera, Yani Roditis va avea o contributie extrem de importanta la finalizarea proiectului tehnic si la continuarea procesului de evaluare a impactului asupra mediului", a declarat Alan R. Hill, presedinte si CEO al Gabriel Resources si RMGC. "Experienta sa in procesele de evaluare a impactului asupra mediului, precum si in dezvoltarea proiectelor miniere de talie mondiala se va adauga eforturilor noastre de a dezvolta proiectul Rosia Montana", a adaugat dl. Hill.

Roditis detine, de asemenea, si functia de Vice-Presedinte Proiecte la Gabriel Resources. In noua sa functie, Roditis va locui si va lucra in Romania, iar principala sa sarcina va fi dezvoltarea proiectului Rosia Montana. Inainte de angajarea sa la Gabriel Resources, in iunie 2005, Roditis a lucrat 11 ani la Barrick Gold Corporation, unde a dobandit experienta in proiectare, autorizari de mediu si dezvoltare de proiecte miniere, afland-se in diverse functii in operatiuni de exploatare miniera si dezvoltare de proiecte in Statele Unite, Peru, Chile si Argentina. Roditis este dublu absolvent de master in stiinte la Universitatea Arizona, SUA, si absolvent al Universitatii tehnice Nationale din Atena, Grecia.

S.C. Rosia Montana Gold Corporation S.A. (RMGC) a fost infiintata, conform legii societatilor comerciale in vigoare, in 1997 ca Eurogold Resources S.A. si si-a schimbat numele in Rosia Montana Gold Corporation S.A. in 1999. RMGC reprezinta un parteneriat intre Gabriel Resources Ltd. (80%), o firma canadiana specializata in exploatari si dezvoltari miniere, Guvernul Romaniei prin compania miniera cu capital integral de stat C.N.C.A.F. Minvest S.A. Deva (19.3%) si trei actionari minoritari, societati comerciale romanesti.

Gabriel Resources este o companie canadiana, dedicata mineritului responsabil si dezvoltarii comunitatilor in care actioneaza. Gabriel este momentan implicata in explorarea si dezvoltarea zonelor miniere din Romania si este implicata in prezent la dezvoltarea a celor 80 de procente pe care le detine in proiectul aur/argint Rosia Montana.Smart Financial


Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 694 ori