Seitan: am triplat absorbtia fondurilor europene pe resurse umane

Marti, 31 August 2010, ora 14:32
1485 citiri
Seitan: am triplat absorbtia fondurilor europene pe resurse umane

Ministrul Muncii, Mihai Seitan, a declarat, marti, ca este multumit ca in cele cateva luni de cand este ministru a reusit sa tripleze absorbtia fondurilor europene alocate pentru resursele umane, precizeaza Mediafax.

"Multumirea pe care o am este ca am reusit in cele cateva luni de cand sunt ministru sa triplam absorbtia de fonduri europene si sa ii apropiem de institutie pe cei care aveau proiecte", a spus Seitan.

Ministrul a precizat ca se urmareste, de asemenea, si imbunatatirea eficientei proiectelor, dar si eliminarea suprapunerilor, intrucat foarte multi dintre aplicanti doresc sa ia fonduri pentru proiecte care nu au impact pe piata muncii.

El a adaugat ca au fost dezvoltate structuri teritoriale care vor face o analiza mai vigilenta a proiectelor in vederea eliminarii suprapunerilor.

Ministrul Muncii declara, la inceputul lunii iulie, ca rata de absorbtie a fondurilor europene a crescut in utimele luni, ajungand la circa zece la suta si s-ar putea dubla pana la sfarsitul anului.

Seitan preciza ca Romania are de cheltuit din fonduri europene, pana in 2013, circa 3,8 miliarde de euro, din care n-a absorbit mai mult de zece la suta.

"Am putea ajunge la o rata de 20 la suta pana la sfarsitul anului, dar este inca foarte putin. Fondurile absorbite nu ne ajuta inca suficient la acoperirea deficitului. (...) Avem niste resurse care ni se dau, pot fi utilizate si pot creste capacitati si capabilitati", spunea atunci Seitan.

Ministrul adauga ca procedurile europene implica perioade destul de lungi de timp, iar in domeniul resurselor umane a durat si mai mult, pentru ca au existat diferite probleme.

#absorbtie, #europene, #fonduri, #seitan , #stiri Impact