Sindicatele si Ministerul Muncii s-au inteles pe legea de salarizare unica

Marti, 07 Aprilie 2009, ora 15:36
1444 citiri
Sindicatele si Ministerul Muncii s-au inteles pe legea de salarizare unica

Reprezentantii sindicatelor au cazut de acord cu Ministerul Muncii asupra a noua criterii care vor contribui la ierarhizarea functiei din sistemul public de salarizare, in vederea elaborarii legii unice in sistemul bugetar, a declarat, marti, secretarul de stat in minister Valentin Mocanu.

"Azi am stabilit niste criterii care au fost acceptate de toata lumea ce vor sta la baza legii de salarizare unitare in Romania.

Totodata, am stabilit constituirea unui grup de lucru restrans, format din cate un reprezentant al fiecarei confederatii sindicale si ai ministerelor care au foarte multi bugetari, ce urmeaza sa se intalneasca joi si vineri, eventual si luni, pentru a purta noi negocieri.

Grupul extins se va intalni, din nou, marti, la ora 13:00", a precizat oficialul ministerului Muncii.

Cele noua criterii sunt nivelul studiilor si competentele, importanta sociala a muncii, complexitatea si diversitatea activitatilor, responsabilitatea si impactul deciziilor, expunere la factorii de risc, incompatibilitati si conflicte de interese, dificultatea activitatilor specifice, sfera de relatii si interactiunea cu factorii externi si conditii de acceptare pe post. 

#bugetari, #salarizare, #sindicate , #stiri Impact